CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, July 6, 2009

wajah wajah ENTERPREM

Ha.. entry aku kali ni tentang wajah2 enterprem suku sakat aku yang masuk paper. Saja bagi depa syok sikit.. sebagaimana memetik kata2 aku dalam entry yang lalu, blog aku ni tercipta untuk aku, hubby, anak2 dan family aku untuk kami sama2 berkongsi cerita. So, layan..

Hubby 4 dari kiri, duduk. Game ni la yang melayakkan hubby dan team mengikuti trip ke Sarawak.

Hubby 7 dari kiri, duduk. Hubby main dengan banyak team, mana ja yang panggil, dia belasah jer.. itu yang sebok memanjang dengan game. aku gak yang kena tinggal.. isk isk isk..
Yang ni Metro yang buat cover masa Karnival Footsal Tahun awal tahun ni kot.. ntah aku pun tak ingat.. yang ni team anak didik hubby. budak2 ni main dengan JPA. Hubby coach yang kedua. Coach yang first tu, kawan hubby jugak. Team budak2 ni kalah last minutes. hubby macam frust la jugak. takpela.. takde rezeki.. takde rezeki aku actually. kalau menang, p KL, hubby leh bawak family.. dah kalah.. dok umah diam2

Yang ni Kakak aku.. amboi, dalam sehari dua ni kerap pulak entry kakak aku yang sorang ni, anak2 masuk U la, ni entry dia sendiri pulak.. kasi glemer sikit.. akak aku sorang ni.. hehehe. Alkisahnya yang boleh masuk paper SINAR edisi negeri Perak ni, sebab wartawan tu kerap datang makan roti canai kat kedai akak aku. akak aku tumpang niaga jer kat warung sini, buat air orang lain. tapi aku nak pomote gak, actually, roti canai kak aku memangggg sedappp. walaupun dah petang tapi masih lembut. Bila kami balik kampung ramai2 pun, kadang2 menu breakfast kami sefamily tentula roti canai kakak aku ni.. actually, itula sumber pendapatan tambahan akak aku selain daripada kerja abang ipar aku sebagai anggota polis. bulan puasa akak aku business murtabak kat pasar ramadhan. kadang2 Perak FM panggil rakam lagu asli untuk siaran hari raya dengan dorang kat radio. dapatla jugak ratusan ringgit dengan 2,3 lagu tu.. ahaks.. akak aku ni boleh menyanyi.. kalau kat kampung tu dari muda2 dulu, memang dok menyanyi gazal, hadrah, nasyid, serata negeri akak aku ni menyumbangkan suaranya.. ingatkan muda2 ja, rupanya dah bercucu ni pun, masih lagi ada job.. wah..!! gitu.. mana taknya, husband akak aku main flute dengan kombo polis, bila2 saja ada majlis, kadang2 desperate takde penyanyi, akak aku jadi mangsa.. bermula dari situ.. pecah rahsia la.. muda2 dulu dok menyanyi.. dulu masa kat kampung akak aku ni kira siti nurhaliza FELDA IJOK la lebih kurang.. sampai sekarang pun, bila aku balik kampung orang tua2 kampung masih lagi tanya akak aku ni dok mana sekarang, masih menyanyi lagi ka 'siti nurhaliza felda ijok' tu..? wah gitu..!! pape pun, dengan duit tulah akak aku suami isteri bela anak2 dorang yang 8 orang tu.. alhamdulillah setakat ni jadi 'orang' la anak2 akak aku.. moga2 berterusan sampai bila2.. ok.. itu citer akak aku.. next..


Yang ni pulak anak buah aku. anak abang aku yang sulung. panjang sangat aku nak citer tentang si AHMAD RIFHAN ni, cuma kalau nak dipendekkan cerita, isi Berita Harian ni menceritakan walaupun anak buah aku ni minat main bola, tapi study tetap maintain power.. so, kalau sudi korang boleh baca citer kat gambar dia k. itula serba sedikit, alkisahnya WAJAH2 ENTERPREM SUKU SAKAT aku ni.. ok.. ADIOSSS

3 comments:

mamalieyna said...

wahhh ramai ye suku sakat masuk paper..glamour gituw.. ok pe abadikan dlm blog ni..bleh jd santapan ramai sedara mara yg lainn..

rieda96 said...

ha pandai pun mamalieyna.. cam tula niat kiter kan..

*Azie* said...

akak ini adalah kenangan yang xleh di jual beli...kenang itu adalah sesuat yng indah bila kita abadikan..