CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, July 14, 2009

Tengah makan nasik malam ni, blackout. menjerit anak2 aku. nasib baik hubby ada kat umah. lilin ada la 2 batang jer. cukup la kot. selalunya tak lama. dalam sejam jer.. bila dah blackout tu, takde aktiviti la.. mulala boring. yang paling seronok irfan la.. syok main api. kami sudahkan juga dinner malam ni bertemankan 2 batang lilin. wahhh candlight dinner gitu! sudah makan, cari torchligt tak jumpak. dah jumpak batery lak tak charge. so, nasib baikla ada torchlight mainan ikmal. berguna jugak la.. aku basuh pinggan, ikmal tlg suluhkan aku. aku masak air boh dalam termos, ikmal temankan. hai berjasa jugak hero mama ni.. tengah basuh pinggan aku nampak macam tikus ja dok berkeliaran, arghhh mcam takutla jugak walaupun aku tak takut tikus. tapi dah gelap2 ni, ai... semacam jugak.. ala.. stop la dulu basuh pinggan. tunggu ada letrik la..


Ikmal dan abah dah boring.. dah la panas.. aku layan mp3 jer..

Irfan tak lekang dengan lilin
Abang dah tumpang sekaki

sebenarnya gelap ni, tapi dah camera ada flash, so nampak cerahla.. tengok muka irfan sampai beminyak, peluh, panas. dekat pukul 11 letrik baru ada, so, lilin pun padam... irfan tak boleh main lilin lagi okeh..

6 comments:

mamalieyna said...

letrik takde..paling tak best sbb pns.. kalo dok area bandar la..kalo kt kg takde letrik takpe..relek je..tp klu kt bandar ni..huh panas weh..
*teringat msa sekolah dl, kalo takde letrik mulalah ssh ati, baju tak gosok lagi...

rieda96 said...

btol tu mamalieyna.. tak lawa la nak kesekolah esok.. hahahahaha

naurah makwa said...

tak suka..kalau tgh2 malam letrik takder, naura bawak anak kuar jenjalan naik keta..panas oo..

mummYaeesh said...

ooo mmg tension klu blackout!plg tension sbb panas..klu weols uma blackout..ape lagi start kete g jalan2 cari pasal..ahaks

rieda96 said...

dah kol 9 lebih nak jenjalan per.. kengkawan.. lepak jer la.. tunggu sampai letrik ada balik

niza salleh said...

Salam rieda,

Hi salam perkenalan gak, tq sbb sudi singgah blog niza ehh..kita exchange link ye