CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, July 21, 2009

MARI MENJALA

Balik dari beli pampers Irfan, hubby bagitau omak mentuo den ada bagi tepung untuk buat roti jala. kuah durian dah siap. cuma tepung ja aku jala. dia siap bagi acuan sekali. hubby suka makan roti jala ni. selalunya ini menu utama bila bulan puasa. bila balik kampung aku la yang jadi tukang jalanya.. tapi roti jala aku, kuning. aku tak pernah lagi buat hijau. ini mak mentua dah siap bagi acuan ni, nampak gaya kena buat selalu la kot.. cuti2 bolehla aku buat kot.. hari biasa, hari kerja.. harap maafla kot abang ek..!!




inilah roti jala aku.. tak dapat banyak dalam 6,7 keping ja. itupun tak berapa cantik jala ni.. sebab acuan tersumbat. bila tersumbat dia jadi titik2 banyak la.. actually MIL boh tepung yang siap dibancuh ni dalam plastik, otw balik dari kampung plastik tu pecah, nasib baikla tepungnya tak tumpah. cuma tumpah dalam plastik lagi satu. so, bercampur sekali la dengan acuan tu, itu sebab dia tersumbat sikit. aku pulak takde spare lidi satay kat umah. kalau tak boleh cucuk yang sumbat tu.. papepun, aku dan hubby malam ni makan roti jala ni saja. aku tak masak nasik.. tengok2 supper makan maggi da...


ini kuah durian MIL den.. sodap tu..

7 comments:

ImanRifqi08 said...

sedapnya....lapaq plak..nasib baik posa..:-)

Diary Daniellia said...

amboi sedapnya tgk roti jala hang, naik selera aku tgk dgn warna hijau tu...nti aku p rmh hg, blh hg buat kat aku na...

mamalieyna said...

ingt menjala ikan apa td..ghupanya roti jala..ihiks..
nmpk best jer serawa doyan tu..kalo mkn ngn pulut lg ada ummph! cedapnyerrrrr..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

first time kak rose nengok roti jala warna ijau, memang kreatiflah

amirakim said...

salam...akak anak kite sebaya erk?ank sye yg sulong 6 thn.yg 2nd tu setahun 8 bln.

EIJAM'S FAMILY said...

wah 1st time tgk roti jala tue kaler hijau...nak try ler nanti...

c-idah said...

wah dah lama xbuat roti jala..
cecah kuah durian lagi..
yum yum yum!!!

wah!!roti jala dia hijau tuuuu!!