CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, July 15, 2009

AKU YANG SEDANG BERDUKA LARA

Entry aku hari ni tentang perasaan aku yang penuh dengan 'ketensionan'. hari ni kami baru ja dapat berita mungkin tahun ni tak ada bonus macam jugak tahun lepas. mana aku nak cekau untuk preparation raya ni..? korang tengok saja fail kat tempat aku ni, berlambak kan? kerja tak habih2, tapi sayang seribu kali sayang, dah 2 tahun kami tak ada increment, dan tambah lagi luka dihati aku ni apabila dapat berita lak bonus pulak tak ada... oh tidakkkkkkkkk.. apala dosa kami semua.. oleh yang demikian, aku rasa raya aku kali ni, cukupla sekadar apa yang ada.. bukan apa, kita ni orang tua tak raya pun tak kisah sangat, anak2?.. sian anak2 aku.... isk isk isk, sedih ni.. nak wat kerja pun rasa cam takde mood jer.. tapi mslhnya kerja aku ni terikat dengan responsibility. nanti aku tak buat kerja, Client tak dapat pulak duit rumah dorang, geran rumah dorang, sapa nak jawab tu...? ataupun ada sesape nak menderma kat akaun aku.. kahkahkahkahkah...




beginila nasib diriku yang malang oh tuhan... berehat sekejap isteri dah meradang kerja berat takut reput tulang.. reput tulang... reput tulang... waduh2 syahdu sungguh ni.. dah siap nyanyi2 ni dah kes berat ni.. takpela.. sapa lagi nak hiburkan aku yang sedang berduka lara ni..

10 comments:

mamalieyna said...

Laa sedihnyer..kite pun tumpang same sedih sbb takde bonus gk raya taun ni..mybe ujung taun kot baru nak kasi..tp mmg dah annouce no bonus raya ni..huhuhu.. tak bestkan..!

*Azie* said...

akak jgn sedih...abg jo mesti ada bonus.nnt mesti akak merasa jugak bonus dia...azie yg sedih huhuhu tak da bonus..baju raya pun xda..kena jimat ..tahun depan abg azie dah tak keje...

Diary Daniellia said...

la naper company hang buat camtu? cian hangpa semua, xpe rezeki ada kat mana2

ibu_arifa said...

tak best nyer- tak de bonus. 2 tahun plak tu, increament pun tak de jgk?? sian..tak pe lah, prepare apa yg patut utk anak2 dulu lah..kot2 ada 'durian runtuh' dekat2 nak raya nnt..mana tahu kan..

salam perkenalan :)

ImanRifqi08 said...

sabaq la..jgn sedih2..mana tau ada durian runtuh nak raya ni.....

rieda96 said...

tima kasih suma... walau apa pun aku tetap sedihhhh huwaaaaaa huwaaaaaaa

nfaw83 said...

huhuhu..sian kat kita no..
dh buat gheja cm nak mampuih..
kena lg pulak kot ataih!!

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

marila kita tensi bersama ahahha

EIJAM'S FAMILY said...

sama ler saya tensionkan...huhuhh be + huhuhu

c a b b i e n a said...

banyaknya fail pink tu...
pening pala menengokkannya...
sabar yeee...