CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, December 20, 2009

LIMA LANGKAWI 2009 PART 2

Aku sambung part 2 pulak kisah aku kat langkawi ni yer.. setelah kami check in kat D'ara Homestay tu, berehat lebih kurang dan mandi, kami terus ke Tempat pameran LIMA tu. katanya pameran hari ini masih free lagi, sebab orang awam cuma boleh masuk kat luar saja, dan dalam CTRM tu.. kawasan tempat kapal terbang parking tu untuk 'orang besar2' saja. orang awam esok baru boleh masuk dengan bayaran RM10.00. Kanak2 12 tahun ke atas baru kena tiket.

Zoom paklang, jangan tak zoom..


TV3 pun dah sampai





Masa ni boleh tengok dari luar jer.. yang kat dalam tu.. hanya orang2 yang 'ada duit' ja dok survey nak beli.. yang takdak duit tu, dok luaq sdh la.. actually pameran LIMA ni diadakn salah satunya untuk pelawat2 yang datang boleh survey untuk beli kapal2 terbang kat sini, nak beli jet ker, pesawat peribadi ker..... oooo ya ka.. baru aku tau.... ingat saja jer buat pameran.... korang ada yang dah tau ker..



Yang baju belang tu tengok macam nak beli jer.. ok gak paklang.... senang kita satu family nak jenjalan... tapi tak muat rasanya kalau beli satu... kuikuikui...


Jom masuk dlm CTRM.. mari kita tengok apa yang ada..


sejuk jer kat dalam ni.. mcm2 replika kapal terbang ada dalam CTRM ni, macam2 jenis enjin pun ada, microscope pun ada untuk kita tengok dengan lebih clear material yang digunakan untuk buat kapal terbang kat tepi aku ni..



1 MALAYSIA..

Nasib baik kereta tu tak boleh cabut. lau tak dah tentu Irfan main kat atas lantai tu..

Yang ni kalau tak salah, kapal terbang peninjau. kalau perisik nak buat risikan boleh gunakan kapal terbang ni kot.. agaknyer la..




Yang ni pesawat peribadi.


Bila menjelang malam kami ke AWANA PORTO MALAI. Ada persembahan kebudayaan dan acara makan2 berbayar kat sini, ada yang jual barang2 dari negeri masing2, barang2 kraftangan dan macam2 lagi.. mcm2 jenis makanan yang jarang kita jumpa pun ada.. aku sempat merasa sejenis makanan bernama SATA mcm otak2. sedapppp...

Lets go for the next part later....














4 comments:

♥Azie♥ said...

apslsh irfsn nie..tang puting & bantal tue tak lepas2....bestnyer makan atak2..azie suka..fav tu

ikiqzana said...

seronok nyer g langkawi.. x pernah lg pegi lima langkawi..

mamaQASrina said...

syok ar pi jln2..siap promosi t-shirt CROCS tuh!!! hahaha..

mamalieyna said...

waa ke langkawi ke..?? bestnyaa... kita ni nama ja oghang kedah, tak penah jejak ke Langkawi laeii,, adus...harus jejak nnti nih! ^_^

waa msti best ek budak berdua tu, tgk mcm2 pesawat.. best tu :)