CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, December 20, 2009

LIMA LANGKAWI 2009 PART 1

4/12/2009 yang lalu aku dan abang aku yang nombor 2 sekeluarga ke langkawi atas urusan berpoya2 untuk menyaksikan Langkawi International Maritime and Aerospace - LIMA la.. pa lagi.. aku actually tak pernah terfikir pun nak tengok LIMA sebelum ni, tapi oleh kerana abang aku ni offer untuk hubby cari hotel/homestay/chalet dsbg untuk menginap dan satu bilik untuk kami ditanggung beres, so, hubby pun usahakan.. lagipun dah lama jugak aku tak pergi langkawi, last aku pergi masa mengandungkan Ikmal 7 bulan. tahun 2003. lama tuuuuuuuu.... semua hotel dah penuh. awal2 lagi orang dah booking untuk LIMA ni. abang aku mulanya teragak2 nak pergi sebab anak dia yang 2nd SPM. Thats why tak book hotel awal2. tapi oleh kerana en.joe ada member kat langkawi, so mslh rumah dan kereta, settled. kami dari Kulim, dan abang aku dari KL, kami berjumpa dipertengahan jalan dan konvoi ke Kuala Perlis. Kami sampai di Kuala Perlis seawal 9.30 pagi. Ferry pukul 10, tapi delay sampai kol 10 lebih. tak pela.. yang penting kami selamat sampai..


Kat Jeti Kuala Perlis. tengah tunggu Ferry




Kenapa Ikmal buat mulut cam tu..?
Dah naik bot..
Dah berebut kerusi la pulak.. pakat nak dok tepi tingkap..

Tengok muka Ikmal, tensyen jer..adik dah conquer kerusi tepi tingkap tu..

2 Jejaka berbaju belang ni relax je.. lantakla hangpa nak berebut.. janji kami dapat duduk.. ngeh ngeh ngeh..

Ferry dah start gerak.. "ngok, ngok (tengok), apai, apai (kapal), ikan, ikan" .. kata Irfan..

Dah sampaiiiiiiii...


Kat jeti langkawi..Tengah tunggu kereta masa ni..

Aku dan Kak Ina. photographer yang banyak gak menyumbang untuk sessi LIMA LANGKAWI nih.. aku dok kepong anak, tak sempat gak nak snap2 pic..
Geng Bas Sekolah..

Ok.. kereta dah sampai... Unser kereta yang diberikan oleh member hubby. Kereta ni kereta dia sendiri.. syok orng kat langkawi ni, beli kereta banyak2 pun boleh buat sewa. klau aku ada duit, mau beli kereta kat sini, tinggalkan untuk buat sewa nih..


Homestay yang kami nak duduk ni dekat airport, jauhla sikit dari pekan kuah, tapi dekat dengan tempat LIMA ni.. so, otw nak ke homestay, dah lintas tempat pertunjukan ni.. here we come..

inilah homestay kami D'ARA HOMESTAY.. KUALA TERIANG..

Kawasan homestay yang kami lepak, Irfan dan Dini tengah tengok ayam..
Isi perut dulu sebelum keluar

posing kat depan rumah. rumah ni cute jer. cukup untuk 2-3 family. 2 bilik. semua barang asas macam peti sejuk, jugkettle, periuk nasi, ubat nyamuk, complete, cuma dapur gas untuk memasak jer takde.. dalamnya cantik batu + kayu.. pada aku, macam ni pun dah ok. kita datang jauh2, bukan nak lepak kat umah sangat, nak jalan kan.. lagipun member hubby kira harga kawan2, rumah + kereta 1 malam baru RM3** jer.. murah kan..?

Ni pokok asam jawa. kawasan sini mcam kawasan kampung. nama pun homestay kan.. lepas makan lebih kurang isi perut kami keluar ke tempat LIMA.. Esok last day, tapi nak tngok apa yang ada dorang buat hari ni.. rasanya show semua esok baru start.. tapi kami nak survey2 dulu... nantikan part 2 kisah LIMA LANGKAWI aku selepas ini... tungguuu.......









3 comments:

♥Azie♥ said...

cuti-cuti malaysia...syoknyer akak...borong coklat x???

rieda96 said...

ada la beli ckt2 ja azie. 2 la bjet x brp lebat. Nt kn hmphmpun duit bnyk ckt br syok nk p.

~Siti Hajar~ said...

seronok la dpt p langkawi, aku pun teringin nak p, tp ms tu aku p medan, hubby aku p la tp dia on duty, kalu aku p pun xde la org nak bwk p sana, hubby 24 jam kat dlm tu, tp 1 hr aku akan p jgk, dan la anak2 besar ckit, hubby nak keja pun tak kisah sgt dah...