CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, December 27, 2009

aKTIvITI HAri CutI

Cuti 3 hari... syoknyerrrrrrrrrrrr.. bolehlah aku settle kan kerja yang tak habis2 kat rumah ni.. ('boleh kerrrr') Krismas yang lalu aku hubby dan anak2 ke rumah member lama. member masa aku masih menjadi penumpang tetap bus kulim-butterworth. Uncle David. tahun lepas aku tak dapat p. ada hal. azie (kesayanganku adriana adzreen) saja yang p. kami sama2 kenal uncle ni la.. baik dia ni. dia ni lebih kurang informer aku la.. bus dah sampai ka belum, sebab dia kerja dengan syarikat bus. so, dia akan sms aku, sempat la aku kejar bus. kalau dah terlepas nanti 1 jam pulak baru bus aku datang.... sejak itu, aku dan uncle ni jadi kawan la.. kadang2 sms tnya khabar. kami pegi dah petang. dia siap buat nasi tomato. not bad.... actually aku dah kenyang, makan nasi lewat. tapi kami makan jugak sikit, nanti kecik pulak hati dia.. selebihnya kami makan maruku..



Ikmal pun ntah apa2, main teddy bear..

Irfan seronok main kereta. rumah uncle ni takde baby lagi.. so, mainan tak banyak okeh..

selesai acara hari jumaat..



**************************************************************





Petang sabtu pulak, aku lin dan sue sefamily ke R&R Bagan Ajam, saja lepak, aku pun tak pernah p lagi kat sini.. cadangnya nak try yong tau fu sedap tak jauh dari sini, tapi lepak2 sini dulu la... syok gak.. rupanya dekat dngan pantai.. Lin dan hubby serta hero baju merah tu, tengah borak2, tak hbih2 cita pasal dotdotdot...







Ikmal buat perangai nak layang2, hubby control jer.. dalam hati, gerammm.. tapi beli jugak la, dah tu.. Ikmal dan adik berebut layang2 pulak....



jap2 abah pun nak try main layang2.. angin tak berapa kuat..

Yang baju belang2 oren tu pemerhati tegar tengok dorang main layang2




Seronok Ikmal dan Haikal dapat mandi.. mslhnya.. seluar ikmal takde spare, aku bawak baju jer.. camana tu? aku tak expect kat sini dekat dengan pantai, boleh mandi.. aku tak sempat nak jerit bukak baju, tengok2 dah basah semua.. (yang abah pun.. dia ingat aku bawak baju spare..) gerammmmm...


dua2 ni mandi tak ingat dunia..

takpela.. mslh baju ikmal tu biar dulu, nanti pkr lain camana nak buat, yang penting posing dulu jap.. Haikal, Lin, Aku, Sue & Hubby. Lin beli kek, aku bawak rambutan, kitorang makan ringan2 jer.. saja nak alas perut..




Akhirnya.. Ikmal pakai baju dan seluar Irfan.. nasib baik juga ikmal ni kurus, dan adik dia lelaki, bolehla gagah2 pakai, tapi dia dok kata sakit "tuuuuuuuut" dia, seluar ketat.. hahahaha... belasah ja la.. kejap ker.. Aku tak sempat nak snap pic kat sana, kat umah ja la....


lepas balik dari R&R, kami p makan yong taufu famous ni, sedap dan murah kat sini.. len kali boleh mai lagi.. lin & su... wanted... kehkehkeh..













5 comments:

mamalieyna said...

wahwahwah..bestnye lepak tepi pantai smbl main wau..siap leh mandi laeii..best la budak2 tue, smpai kena pakai seluarbaju adik ye..seb baik ada gk, kalo tak berbasah la balik kan.. ^_^

~Siti Hajar~ said...

bestkan lepak kat R&R Bgn ajam tu,kami pun selalu p, kalu aku p sana, mesti makan western food kat situ, ada satu kedai sedap kat situ, rasa rileks aja, anak2 biar lepas ja depa main kat pantai, nti kita blh p lepak2 sekali na..

rieda96 said...

hajar: blh! Nt kt plan lain

♥Azie♥ said...

wah syoknya..dulu masa azie dok sana bila time cik abg balik mesti kami lepak kat situ...huhuhu rindunyer..rasa macam nak terbang ,malam nie gak nak balik kulim....

syoknya depa mandi laut..wah akak siap berkelah lg..bestnyer

mamaaerish : said...

bestnyer... eb nih dok sebok kenduri... hu3.. sakitnyer bdn... ;(