CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, December 31, 2012

ENDING 2012 @ KAMPUNG..

Harghhh cepatnya masa berlalu pun akhir 2012.. seperti sebelumnya, bila ada kesempatan cuti, mama dan family akan berkumpul di kampung. acara biasa bila kami berkumpul ni, makan, gosip, tidur, makan, gosip, tidur.. santai.. layan je la pic mama dan family ni..

sayur campur

batang+bunga kantan rebus

haa yang ni special made by kakak ipar mama.. ikan siakap kukus+grill+goreng.. sodapppp gilerrrr..
sisiknya kena makan, sedapp... garing.. untuk kurangkan kolestrol..

gulai sembilang

bandung rambutan
cucur kembong@cakoi@kundas made by mommy... yammehh..
Izz dan kazen2 nya..



dua orang anak buah yang mmg giler begambor..

kepenatan bermain, lena dipangkuan kazennya... hehe

mama dan kakak ipar + kakak.. tengok mama membesar bagai johan kan.. sob sob sob.. sadis toi..



lepas makan mesti lepak2 kat luar ni.. gosip2.. kuikuikui...

kait rambutan yang masih bersisa

kakak mama dan anaknya sedang memetik buah limau kasturi



dua orang cucu mama.. awatif dan ally zharif..


rambutan pun tau tua kan.. hihi..

emm ini anak buah dan cucu menakan mama bersama dengan izz. yang baju hijau tu anak kakak mama Afeef, yang baju bunga2 tu awatif cucu menakan mama anak kepada anak buah mama yang paling rapat, dan yang baju belang tu cucu menakan mama jugak Ally Zharif sepupu kepada Awatif.. bila berkumpul 4 baby ni la the latest baby.. seronokla warga2 dewasa kat kampung tu mengulik 4 baby ni..


Awatif tu menangis bkn apa sbb Izz asyik jerit jer masa ni, dia tekezut tu yang nangis.. hihi

Waa Ally cuba2 pegang uncle Izz ek.. sikit hari lagi mesti gusti nih..hihi

Ini kategori kanak2 riang.. main jer bila jumpa..

haa ini.. dua sepupu yang sering berjumpa bila mama dan kakak mama balik kampung.. kami ja yang paling dekat dengan kampung, adik beradik lain semua dok KL,IPOH,RAWANG..

Mmmm yang ni pulak, kawan baik dan musuh ketat, camana tu? bila time nak main air, buat benda yang nak kena marah, haaa inilah geng nyer.. bila time main mainan, makan, gaduh2 jugak dorang berdua ni.. Ifan tu walaupun dah besar dari Aqeef, tapi kalah dengan Aqeef. Ifan menang jerit ja, Aqeef mcm bebulu jer dengar Ifan dok menjerit sebab tu Ifan jadi mangsa bully Aqeef ja.. haha..

mmmm.. bila sampai masa, semua kembali ke sarang.. abang mama yang dok kat cheras ni dah mula berangkat balik.. dah start sunyi dah masa ni..
Lambaian terakhir.. melambai selagi boleh.. sayu jer bila time2 ni..

Setelah menghabiskan masa selama lebih kurang 5 hari di kampung, masing2 pulang ke sarang.. bila balik ke rumah masing2 semuanya mulala.. rasa bad mood, tapi hidup tetap mesti diteruskan... panjang umur kita berjumpa lagi family day raya cina nanti.. mama selalunya yang paling last balik.. sebab kami kan dekat.. pejam celik, pejam celik dah hampir berakhir taun 2012.. cepat sungguh masa berlalu..



No comments: