CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, December 18, 2012

Kenduri..

Bila Cuti sekolah ni biasalah kan.. penuh dengan panggilan kenduri, so mama tak lepaskan peluang untuk balik kampung makan kenduri anak jiran mama. dulu mama tengok dia dari kecik2 lagi, kata orang utara masih dok beringuih lagi.. tengok2 dah jadi suami orang.. walaupun kami sampai agak lewat bagi kenduri di negeri perak, (pukul 1 lebih) tapi orang masih ramai, pengantin pun baru sampai. mungkin sebab rumah tu last kenduri anak bongsu dia, dan lagipun baru terasa kemeriahan dirumah tu sebab tuan rumahnya dua2 dah meninggal dunia, yang menetap dirumah tu pengantin lelaki tu sendiri, waktu mama sampai lauk pun dah tak banyak, tapi bolehla makan lagi. sambil makan tu mama terfikir.. sedihnya bila dah tak ada mak ayah. rumah tu tak ada tuan rumah lagi.. mama baru tak ada ayah sorang pun aaaaaaamat terasa kehilangan, apatah lagi kalau kehilangan kedua2nya.. ok back to the story..setelah layan iklan sedih jap tadi..hihi

see, Izz sangat good mood bila dalam kereta, suka dia bila dapat jalan2..

tapi dah start takmau dok diam lam keta, nak bangun, nak duduk, nak pegang tu, pegang ni, last2 haa.. ni makan dia..

Bila mama sampai rumah tengok2 bukan mama sorang saja yang balik, Aqeef dan Afeef pun ada. sukala sangat dia bila dapat jumpa abang ikmal kesayangan dia.. tengok, bila dah berjumpa tu apa lagi, masa untuk mengopok la.. huhu

makan sama banyak dengan yang bertabur ka lantai

ini dua budak, tak ngam punya, tapi untuk buat keja2 tak senonoh, geng. geng main air, main kotor kat luar umah.. masuk2 umah tengok dah basah masing2 hmmm anak2 oh anak2....

Si kecik tu pun sebok jer nak nengok abang main game. pastu dia pun nak touch sama..
sebelum balik tu sempatla mama makan+bawak balik sikit rambutan balance2 yg ada kat umah ni.susah nak kait sbb buah dia jarang2 dan tinggi, itupun abah Aqeef yang tolong ambikkan, kalau tak tak merasa la.. nak kait sendiri mmg takla... dengan nak panjat pakai tangga bagai.. dah makin pupus dah buat pokok ni.. nanti nak makan rambutan pokok sndiri pun susah..

Lepas makan malam tu mama balik ke Kulim semula sbb esoknya Isnin, keja3... hmm tak puas dok kampung sat sangat. tapi jadila.. daripada tak balik langsung.. minggu depan mama balik lagi.. yahoo..!! dan pastinya meriah dengan kakak abang dan anak2 buah yang nak balik jugak memeriahkan suasana.. eeee tak sabar tak sabar tak sabar..!! ala2 lisa surihani @istanbul aku datang.. hehe..

2 comments:

mamalieyna said...

Bets kan blk kg..kg dekat syok la,bleh blk selalu...cam kami jauh ni..huuu susah betul..

Happy ank2xdpt berkumpul ramai2ye..

me shuhada said...

Rindunya nk blk kg.