CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, December 12, 2012

1st FOOD IZZ

Emm... sedar tak sedar Izz dah pun berusia 6 bulan lebih. dah boleh makan dah. Mama minggu lepas sebok ja.. so, mama tak sempat masakkan bubur nasik untuk Izz. mama cuma bagi Cerelac Beras ja untuk first time ni, tapiii Izz mcm tak suka.. dia makan sikit ja, pastu taknak lagi.. 

Cerelac Beras
Lepas pada tu mama cuba pulak buatkan bubur nasik+ikan+sayur sawi cina. Mama masukkan daun jer, batangnya tak. pastu mama blend, pun Izz tak makan.. hmmm buntula mama ni kalau macam ni. tapi nestum tu kalau mama masukkan dalam botol sekali susu dia makan pulak. itu jer la ideanya untuk bagi Izz makan jugak.. emm lepas ni mama nak cuba beli farleys atau baby bites. Macam anak sulung pulak mama ni.. mcm tak biasa bagi makan anak.. kiki... dah lama tak berbaby.. maklumla..

Bubur nasik+ikan+sayur sawi

Muka tak berapa happy time makan.. huhu..

No comments: