CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, January 3, 2013

CERITA SEDIH MINGGU LEPAS

Minggu lepas Mama dapat berita kakak mama yang dok kat Ipoh tu masuk hospital sbb asma... pagi 28/12/2012 mama dapat mesej dari Ain, anak buah mama tu, airmata dah takleh stop.. ntahla rasa sedih, sayu sangat sbb baru ja bersukaria dikampung masa krismas tu hari. tetiba baru 2 hari msg2 balik ke sarang, dah dapat berita sedih tu.. apatah lagi selama ni kakak mama ni tak pernah masuk wad sebab asma walaupun selama ni kakak mama mmg pengidapnya.. habih2 sangat pun masuk emergency, sedut gas, boleh balik.. satu hari mama tak boleh buat kerja, relax jap, pastu meleleh balik airmata sampai bengkak2 mata.. nasibla bos tak masuk office, lau tak segan jugak mama nak menjawabnya.. kakak mama yang ni adalah kakak yang paling rapat dengan mama sama rapatnya dengan kakak yang atas pada mama tu.. banyak benda suka duka yang kami kongsi bersama.. tu yang buat mama sedih sangat.. balik malam tu, mama takdak mood ja.. pun still nangis lagi.. pastu bila en.abah balik dari surau, en. abah g tau, "ok ahad ni lepas balik sekolah Ifan, kita pegi tengok makndak.." huh..!! barula lega hati mama.. lau tak asyik teringat ja.. tak senang hati..

pic ni whatsapp dari anak buah mama hari pertama di wad.. nampak letih.. mama sedih sangat tengok pic ni.. lagi sedih bila mama tengok Izz sbb kakak mama sebelum tu baru ja msj mama kata dia rindu sangat kat Izz..

Ain dan Tasya bersama abang ipar mama.. muka senyum dalam hati sapa tau..
Lepas sessi taklimat PRA 30/12/2012 tu, mama terus pegi ambik my mum kat kampung dan terus ke Ipoh. Sampai time melawat kol 4.30 petang. alhamdulillah.. lega sikit tengok kakak mama dah beransur sihat walaupun belum pulih sepenuhnya.. kami lepak kat hospital sampai pukul 7 malam habis time melawat..

dak kecik ni sempat tidur seround kat spital..


 
Abang mama yang dari Shah Alam pun turun padang.. Yang baju kuning tu anak kakak mama yang sulung. dah becucu dah kakak mama ni.. actually kakak mama ni 8 orang anaknya, semua balik kecuali sorang ja tak dapat balik..

Izz menjadi rebutan angkara melepaskan kerinduan...

Lepas balik hospital kami singgah umah kakak mama jap sebelum malam tu bertolak balik semula.

Sebelum balik rumah tu, sempatla kami makan malam kat Mee Rebus Ramli kat Precint 18, Pasir Putih, Ipoh ni. sedap rupanya mee rebus ramli ni, patutla masuk jalan2 cari makan..  lain kali haruss pegi lagi..


Tetap mendapat perhatian walaupun tengah poo poo... hahaha.. dulu masa anak2 buah mama ni kecik2, mama yang jaga dorang, sekarang ni dorang pulak yang jaga anak2 mama..

abang mama aka Paknjang + Maknjang open table malam tu.. hehe tq paknjang + maknjang..


ni ha.. mee rebusnyer..

Malam tu dari Ipoh mama bertolak pukul 11.30 malam. sampai kampung hantar my mummy pukul 1.30 pagi. mengantuk sangat en.abah so, kami tidur dulu kat kampung dan esoknya pagi2 baru balik dan terus hantar mama g keja.

dak kecik ni bangun awal.. excited nak jalan lagi.. hmmm bukan pegi mana yer Izz, hantar mama g keja pastu balik umah..

 





Abang Ifan tidur g masa ni.. kita pose kita ja la..
akhirnya mama selamat sampai opis dan memulakan tugas dengan senang hatinya lepas dah g ziarah kakak mama tu.. walaupun dia masih lagi tak keluar wad, at least hati mama dah rasa lapang lepas tengok dia.. semoga dia cepat sembuh.

masa mama pose entry ni, alhamdulillah kakak mama tu dah discharge 1 January 2013 yang lalu. tapi conditionnya masih lagi tak pulih sepenuhnya... masih lagi kena banyak rehat.. semoga kakak mama cepat sembuh dan tak kena attack lagi.. amin..

5 comments:

Anonymous said...

Nice blog right here! Additionally your website
loads up very fast! What host are you using? Can I am getting your
affiliate hyperlink in your host? I wish my site loaded
up as fast as yours lol

Have a look at my site :: league of legends hack

Anonymous said...

Appreciate this post. Will try it out.

Here is my webpage; the Interlace

Anonymous said...

I always emailed this webpage post page to all my contacts, because if like to read it afterward my friends will too.


Check out my website: World Of Tanks Hack

Anonymous said...

Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.
Look advanced to more added agreeable from you!
By the way, how could we communicate?

My web site ... Download 7zip (youtube.Com)

Anonymous said...

Remarkable! Its really amazing paragraph, I have got much clear idea about from this paragraph.



Also visit my page ... Minecraft crack