CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, July 26, 2010

JALAN2 @ KEY ELL LAST PART

Emmm.. dah pun last part.. jenuh jugakla aku nak upload gambar2 ni suma dari part 1. tu yang ambik masa sikit tu.. huhu.. papepun kita sambung end of story jalan2 kat key ell ritu k.. actually lepas jer masjlis resepsi kat umah pengantin pompuan tu, selepas balik makan, sesi bukak hadiah, bagai, kami balik ke hotel 5 bintang kami kat shah alam semula (umah abang aku la tu..) aku nak2 jugak ke i-city. yela, alang2 dah mai, bila lagi aku nak p lagi. lagipun i-city dekat jer dengan umah abang aku.. so, balik rumah dulu, tukar baju lebih kurang, kami keluar dari umah ke i-city lebih kurang kol 12 malam beb.. huhu.. kata abang aku dah banyak dorang tambah lampu2nya dan kurangkan juga.. kat sepanjang jalan masuk tu dulu takde, dan masuk pulak kena bayar parking. dulu free jer.. perkataan pertama yang keluar dari mulut aku waktu masuk sini... WAHHHHHHH CANTIKNYERRRRRRRRR...!!!

pandangan dari tempat parking

My Brother and SIL- Pemilik hotel 5 bintang tempat kami menginap.. hehe..

Ni pun antara guest yang menginap hotel yang sama.. huhu

Merah Putih area..

Sekali tengok mcam color brooch pulak..

pemandangan dari sini sangat cantik... en. hubby dah tak larat nak posing lagi, dah ngantuk maaa... time tu pun dah kol 1 pagi lebih rasanya.... taknak sudah.. janji aku nak lagi, nak lagi.. itupun tak puas lagi bergambar..

tengok, kalau ya pun ngantuk, senyumla sikit.. ni wat muka tak boleh belah.. :-(.. herggghhh rugi jer..ikmal pun sama.. huhu..

Ha tengok pengantin baru ni.. still boleh senyum gi... huhu..

papepun aku still tak puas lagi pegi i-city. kalau ada chance lagi, aku nak pegi lagi.. nak ambik gambar banyak2..... lepas balik dari i-city tu, kitorang tak singgah mana2 lagi, balik rumah terus zzzzzzzz jer...


********************************

Sambungan dari part 2 ritu lepas balik dari majlis menyambut menantu di rumah pengantin lelaki, kami semua ke rumah abang aku kat shah alam ni. malam tu aku dan 2 biji kereta yang sama masa datang KL konvoi p rumah abang aku kat Bandar Tun Hussein Onn, Cheras pulak..

Kami singgah kat SATAY KAJANG dulu pekena satay. aku teringin nak makan satay perut. tapi habis pulak.. apa boleh buat, takde rezeki..

Irfan, Dini dan Ikmal tak habis2 dengan game handphone..


Yang ni good boy.. kat mana pun dont worry tentang makan. makan mesti wajib, badan jer tak mau besar..

lepas makan tengok2 ada pulak gerai jual kasuk CROCS kat tepi tu.. hmmmm pa lagi, singgah dulu la.. tak lama pun. tapi 30 minit gak la. sebab malam tu jugak abang aku nak hantar anak dia balik kolej kat mana ek.. lupa la.. dan anak buah aku balik UITM kat Kuala Pilah. hantar kat hostel dorang ja la..

Walaupun kejar masa, Aku dapat jugak rembat kasut belang2 ni... RM50 untuk 3 pasang. yang worldcup tu, hubby punya, kaki kecik tu irfan punya.. suka dia bila dapat boh button BEN10.. huhu.

Yang ni kaki Tasya, Yun, Ikmal, Dini dan Rain

Sampai kat rumah, geng2 lelaki jer yang pergi hantar anak buah aku tu, termasuk en. hubby aku la.. pastu dorang tengok bola terus. kol 5 pagi baru dorang sampai umah. kami geng pompuan lepak jer kat umah. borak2 sambil makan2.. best.. huhu.. Tngok Irfan tu, asyik dengan laptop tu.., taknak mandi, tukar baju. rumah abang aku ni banyak mainan. SIL aku ni cermat simpan mainan dari anak sulungnya sampai sekarang pun ada lagi.. so, banyakla mainan yang menjadi koleksi kat rumah ni.. apa lagi anak2 aku.. tak peduli kat aku dah.. hergghhh aman jugak aku nak borak2 kan.. huhu..

Esoknya kami makan dulu sebelum balik. cadangnya nak balik malam2 sikit. so, Menu untuk tengahari dan malam sekali, sayur campur, udang greng, ulam2, buah2an, siakap 3 rasa dan ayam goreng madu... perghhh sedappp..

Kekenyangan.. aktiviti selepas makan, tokok tambah sesedap rasa gosip2 yang telahpun bermula sejak dari awal aktiviti makan tadi..

Ha.. ni geng veteran2 makan, sembang hal yang baik2 jer.. huhu..

Syoknya jadi orang lelaki dan budak2 kan.. boleh lepak2, siap makan, dipanggil, makan, dah tu, cuci tangan, rehat.. kita ni orang pompuan kerja tak habis2, dok dapur jer... (padahal aku tolong2 SIL jer.. cakap jer yang lebih..) tapi hakikatnya memang mcm tu la jadi orang dapur....

Asyik sungguh dorang ni main..

Petang tu sempat jugala kami menghirup udara kat luar rumah, sambil tengok2 keta yang lalu lalang kat taman tu..

Sempat lagi kak Ina dengan Mak tngok bunga, siap bawak balik g tu..

sempat juga borak2 sambil tengok budak2 sekolah kuar sekolah, best gak.. ambik angin. malam nanti nak balik dah..

Irfan baru bangun tidur..

dan akhirnya.. masa untuk balik Ikmal bad mood jer, dia tengah tidur masa ni.. mana taknya bertolak pun kol 12 malam..

Walaupun malam, wajib posing sebelum balik..

Dengan Mak, yang tak pernah tidur sepanjang perjalanan.. bila2 pun. orang2 tua.. dorang kata takut nak tidur, takut driver takde teman sembang.... aku? tak ngantuk aku sembang, ngantuk, aku zzzz la.... huhu..

Singgah kat Tapah... minum2 segarkan mata.. lepas singgah kat sini, Kami berpecah. aku balik Kulim dan 2 biji kereta balik Ipoh.. selesaila sudah percutian aku kali ni kat KEY ELL.. sesungguhnya aku tak puas cuti lagi.. Esoknya aku still cuti. .tapi satu hapa pun aku tak buat.. tidur jer lepas Ikmal pegi sekolah.... lagipun aku takde mood.. rasa tak puas sangat cuti.. takperla.. lain kali aku ambik cuti lama sikit.. hehe.. papepun aku dan family tetap ENJOYYYYYY....


***********************
END
***********************


2 comments:

mamalieyna said...

huh..panjang sungguh..terasa eina turut sama terbuai dlm perjalanan n aktiviti2 tu..hehe..sure smpai kedah penat kan..mcm2 aktiviti tu..

lawa2 la kasut tu..bercorak2..sweet..!

tu la, if jd org dapur ni, kerja cam tak hbs je, siapkan mknan, kemas2..huhu..pepun best akt gini, dibuat beramai2, smbl buat kerja smbl sembang ^_^

ohho..sama la ngn eina, pertama kali masuk ICT tu, teruja...Waah cantiknya! mmg sungguh cun kan! eina dh 2x pi sana..best! ^_^

♥Azie♥ said...

akak mmg betoi muka abg jo masam jer.tue sure ngantuk giler.muka pagi esoknyer ceria jer...huh nie mesti kena paksa ngan akak malam tue...


akak org tua2 mmg mcm tue.depa tak tido sepanjang jalan..betui kata akak depa takut dreba tak de teman sembang.

gambar abg jo & akak yg lepak kat luar tue mcm pasabgan pegantin baru..