CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, July 23, 2010

JALAN2 @ KEY ELL PART 2

Continue to part 2.. setelah selesai majlis nikah ritu, esoknya majlis resepsinya di adakan di Dewan Serbaguna Kompleks Kejiranan Presint 16, Putrajaya, bersebelahan dengan ALAMANDA.. kami tiba seawal jam 11 pagi.. masa kami sampai tu, tak ramai lagi, hanya ada sedara mara jer. tetamu belum datang.. so, kita layan jer piccas sepanjang majlis resepsi..

ketibaan pengantin..


Kompang dipalu..

Singgahsana raja dan ratu sehari..

Meja makan beradab

sessi penyerahan bunga oleh pengantin kepada mama dan abah..

Makan beradab





Bacaan Doa untuk pengantin dan semoga majlis diberkati..

Persembahan unplugged oleh Kawan Hana (Adik a.k.a Pengapit Pengantin Perempuan)

Adam dan Abang Assmad

Persembahan yang sangat berbakat daripada abang iparku sefamily. semua menyumbang suara.. so talented.. dorang ni kami tak heran dah.. kat Ipoh memang aktif dok menyumbang suara untuk band Polis Abang ipar aku ni, oleh kerana Abangku yang sulung a.k.a Bapak pengantin sangat rindukan suara adiknya yang sering didengarinya dulu (waktu main ghazal party muda2 dolu la.. ahaksss..) jadi, awal2 lagi dia dah booking Kakak aku dan hubbynyer ni boh selagu 2.. last minit ada technical problem tentang minus one, so sebab tu la dorang ni just buat live unplugged jer... (unplugged ker.. lebih kurang la.. ) tak sangka pulak, dalam masa yang sama Adam dan Aiman pun bagi jugak kaw2.. (mesti kes rindu zaman masuk pertandingan Muzik Asli Remaja nih.. huhu..) apa2 pun, suara dorang sefamily sangat mantopppp!!

Speech from Hana dedicated to her beloved Bride and Groom..

SELAMAT PENGANTIN BARU NURHANI & AHMAD SYUWARI..

Keluarga Besarku.. itupun tak datang semua.. huhu..

Sebahagian keluarga Pengantin Lelaki


Aku sefamily.. wajib pose..

Nasib baik ada bilik untuk guest ni.. takla anak2 aku buat bising kat luar..

my only heroes..

Dengan Rani, pengantin baru gak ni..

Makku yang tercinta..


Aku dan Nab, BFF sejak dari TADIKA..

Teman tapi MESRA sejak dari darjah 1..

Mak dan Anak Menantu..

Twin ni anak kawan kakak aku.. CUTE kan.. yang kiri tu kakak, yang kanan tu adik..

Pengantin bersama Pramusaji yang banyak membantu sepanjang majlis..

2 anak buahku yang memang kaki posing..

Gambar ni memang nostalgia.. inilah gambar emakku dan adik2nya..
(Dari Belakang Kiri: Pakteh, Pakcik Tan, Dari depan Kiri: Makndak, Mak dan Ngah Jah)

Kakakku yang kedua dengan anak menantunya.. Permatang Pak Elong maliiiii..

Pengantin bersama Adik Mama mereka (lelaki) sefamily

Abang aku dan anak2nya..

** COUPLE2 DIMAJLIS RESEPSI **

Orang paling vougue waktu majlis tu.. ahaks..ye la.. mak bapak pengantin kan..

Pasangan ideal ni.. huhu...

Cool Couple..

Pasangan paling berbakat..

Pasangan simple, steady and maintain cool jer..

happy go lucky couple.. ahaks..

hahhh... ni pasangan gomen nih.. cikgu dan misi.. huhu..

Pasangan manja2 ni.. pengantin baru..

easy going couple.. sebab anak2 dah besar, enjoy jer nak kemana pun.. dan dorang la antara orang paling penting dan banyak membantu keluarga pengantin sebelum, semasa dan selepas majlis tu..

Errmmm yang ni pasangan apa ek.. emm psangan sekepala la rasanya.. sekepala dengan aku dan hubby sebab kami berempat sama umur, apatah lagi, twin pulak kan.. huhu..

** SELESAI MAJLIS RESEPSI **

Selesai sudah majlis resepsi kat dewan, kami balik kerumah abang aku kat Prima Tropika. Dekat jer dengan dewan sebenarnya dalam 30 minit camtu..

arghh semua keletihan.. bukan buat kerja pun. .tapi letih gelak kot.. dah ramai2 tu, dah jumpa adik beradik dekat dan jauh, mcam2 cerita yang keluar, apa lagi.. gelak sakan la..

minum petang pulak dengan kuih bahulu dan kuih tiram made in Felda Ijok oleh anak jiran sebelah umah mak aku.. sedap gila beb..!!

Acara potong kek oleh pengantin lama.. pengantin baru belum turun lagi sedang bersiap2 untuk buka hadiah pulak..huhu..

Makan malam pun abang aku order kat katering yang sama masa majlis resepsi siang tadi.. senang jer, ada duit jadi, telefon jer, dlm 1 jam, makanan sampai.. sedap lak tuhhh!! sayur campur, ulam2an, buah, ikan kering goreng, dan masak lemak ikan. sedap ikan tuh, ikan apa ntah..


Sessi buka hadiah.. banyak jugak hadiah yang Hani dapat




Antara gift dari pihak pengantin perempuan

** Selesailah sudah majlis resepsi sebelah pengantin perempuan..**

Esoknya, ahad 11/07/2010 majlis menyambut menantu pulak kat rumah pengantin lelaki kat JALAN KEBUN. rombongan kami ke sana dalam pukul 11 pagi dari rumah. Kami konvoi dengan 10 biji kereta.. ramai tuuu...

Ikmal nak manja ngan mama lak, nak dok kat Mama.. kejap jer nanti mesti adik pulak ngamuk..

aikk.. kenapa dengan gambar ni..? actually on the way g umah pngantin lelaki, aku belek2 rambut si Irfan ni, tengok2 ada UBAN.. terkezuttt.. sehelai jer la.. ntahla camana boleh ada. sebab syampu ker..?? aku pun tak tau la.. emmhh ifan pun sm cam mama ngan abah dah.. ada UBAN.. huhu..

Rombongan kami..


Disambut dengan flower girl.. cute flower girl tu..


Bacaan doa.. khusyuk wari.. sampai pejam2 mata.. agaknya apalah yang didoakan tu.. hehe..


Atas permintaan ramai.. Kak Maton dan abang Assmad boh 2 lagu P.RAMLEE DAN SALOMA.. So, jadi AssRAMLEE dengan SALOMAton la.. ekekeke...

Anak Kak Maton nombor 2, hhmmm boh jugak selagu, lagu awie tu.. sedap sora dia.. dah lama aku tak dengaq sora dia, rasanya masa kecik dulu ja.. goreng shakeer, jangan tak goreng..

Lauknya.. sedap jugak..

Anakanda dikasihi kini sah menjadi milik orang.. Kakak ipar aku tu dah tak boleh nak senyum dah, aura kesedihan dah mula datang.. nak balik dah time ni..

Waktu nak balik..

Dengan Hana, pengapit cantik rini, so, wajib pose dulu..

haaa.. ni yang tak tahan ni.. time salam2, sedih pulak rasanya, meleleh jugak air mata aku... camtu la aku rasa waktu time aku dulu.... :-)

Wari tengah pujuk Hani ni..

Gift dari pihak Pengantin Lelaki.. sangat menarik, beg, siap dapat sabun, sapu tangan, dan brooch sebab mak pengantin lelaki tu ada kedai brooch kat kompleks PKNS.. ooo kisahnyaaaa...
Papepun kenduri kat rumah pengantin lelaki sangat happening dengan sound systemnya yang gempak.. meriah.... nampak macam seronok kawasan umah pengantin lelaki.. macam kawasan kampung, so HANI, kalau tak balik rumah tok, agaknya boleh ubat rindu kat kampung dengan berkampung kat umah MIL kot.. hehehe.. by the way.. SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT HANI DAN WARI.. SEMOGA BERBAHAGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT.. SEMOGA CEPAT DAPAT BABY.. LEPAS NI SEMAKIN MERIAHLA RUMAH TOK.. CUCU MENANTU DAH BERTAMBAH..

******************************

** CORAT CORET SEPANJANG KENDURI **











balik dari umah pengantin tu kami semua berkumpul pulak kat umah abang aku kat shah alam.. citanya... to be continue to the next part again......

5 comments:

Ena said...

salam kenal kembali kak.. ;D

meriah nye majlis kawin tu..
Selamat pengantin baru buat kawan tu yeh!..
anak2 akak pun comel2.. ;)

safezah said...

best .....
congratulations....

rieda96 said...

Ena: bukan kawan la Ena, anak buah.. huhu..

♥Azie♥ said...

wow..bestnyer..tak sabar nak tunggu part yg seterusnyer

KSWSK said...

bj pengantin cantik sangat..hantaran pun menarikkkk