CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, January 1, 2010

NEW YEAR CELEBRATION

Tak habis cHanGe Gift di office, aku dan officemate sambung pulak di luar tengok bunga api untuk celebrate new year. mulanya aku malas nak p, tapi kenangkan bagi can anak2 tengok bunga api, aku pegi jugak.. lagi pun esok cuti beb... time ni la nak release tension dan masa untuk lebih mengenali officemate dan family masing2 tak gitu..? kami memilih untuk makan dulu di Aidy Cafe, kedai makan yang diwar2 kan sedap oleh officemate aku.. aku yang pling lambat sampai, janji pukul 9, tp oleh kerana en. suami sempat lagi main bola dulu selepas ambik aku balik kerja, so, kami smpai rumah pun dah pukul 8, nak mandi nak siap lagi, pukul 9 baru keluar rumah, dekat pukul 10 baru kami sampai..... aku try lamb chop kat situ.. sedappppp.. hubby try nasi goreng nenek, pun sedapppppp.. Ikmal try chicken chop.. tapi tak habih.. aku tak rasa pun.. bukan taste ikmal katanya.. air dia pun sedap2..

posing on the way..

posing untuk matching.. Marissa pakai baju mathing pulak dengan kak su dan abang sobri... Marissa pulak baik ja duduk kat Kak su dia.. nak jangkit kot...
Mama dan Papa Marissa.. relax jap.. anak, "bibik" Kak su jaga..

Makan time.. Lin dan Mee tomyamnya yang tak sedap tu.. Abang Fauzi kita berselera nampaknya.. pekena NASI GORENG NENEK. Nak kata nasi goreng nenek dia, tak juga nenek sapa2 ntah.. mesti kes lapar ni.. suma cam tu beb.. maklumla.. tunggu orang jauh mai lambat... kuikuikui...

Su dan Sobri cara makan sama ja.. tengok mulut tu..

Lepas makan, kami terus ke kawasan lepak tak jauh dari R&R BAGAN AJAM.. Kami sampai kat situ dah dekat sangat kol 12. tak sempat lagi nak cari mana pegi dah yang lain2.

4,3,2,1...!! HAPPY NEW YEAR...!! Bunga api yang tak berapa nampak apinya dalam pic ni..

Percikan bunga api dari seberang laut Penang

Lepas bunga api dah habis, baru aku p cari geng2 tadi. rupanya tak jauh pun.... budak2 ni dah jumpa cam ni la..



Masa ni Yana dah balik dulu, tinggal kami ja..


Kami lepak kat sini lebih kurang sampai pukul 2. Pastu aku dan Lin singgah minum pulak kat Subaidah Seberang Jaya. Lepak2 situ pulak sampai pukul 3 lebih baru kami balik, aku sampai umah dalam pukul 3.45 pagi.. ngantok beb... esoknya masing2 bangun kol 11 lebih.. betuah...!! apa lagi.. no breakfast, terus lunch la.....
*******************************
SELAMAT TINGGAL 2009.... SELAMAT DATANG 2010...
AZAM AKU SEJAK DARI BERMULA MAALHIJRAH HARITU MEMBAWA KE 1 JANUARI 2010 NI... AKU NAK JADI LEBIH BAIK DARIPADA TAHUN2 LEPAS DARI SEMUA SEGI.. DIRI SENDIRI, SIKAP, KEHIDUPAN, KEWANGAN, PEKERJAAN DAN KEBAHAGIAAN AKU, SUAMI DAN ANAK2..
SEMOGA KEDATANGAN 2010 INI MEMBERIKAN RAHMAT DAN KEBAIKAN PADA AKU SEKELUARGA.. AMIN.....!!

*******************************

2 comments:

♥Azie♥ said...

wah g tgk bunga api yer..bestnyer..kat kulim xmasa azie ddk sana rajin p kat taman tasik kulim..tahun nie ada x akak?

rieda96 said...

thn ni kulim x dk smbtan la azie