CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, January 7, 2010

LAST EPISODE LIMA LANGKAWI 2009

Isyhhhh3... tak hbh lagi cerita LIMA LANGKAWI aku nih.. Alamak.... pesal ek..!! korang jangan 'bebulu' lak nengok ek.. mahapkan la aku.. aku tkde masa nak update, tambah minggu persekolah bermula ni.. mlm anak tidur awal, dengan aku sekali tidur awal, takut aku pulak tak jaga esk pagi, so, blog aku terpaksala menunggu hari2 'free' untuk ku updatekan.. papepun.. ini adalah last story tentang LIMA LANGKAWI 2009 aku.. aku dah snap banyak gbr kat langkawi, kalau aku tak publishkn, rugi la kan.. korang jangan marah ek.. takpela.. at least nanti bila aku tua2, panjang umur, boleh jugak aku flashback balik pic2 aku kat langkawi ni..

actually, Boleh naik dalam kapal ni, tapi tengok tu.. mak ai.. que punyala panjang, que haidar pun tak panjang cam ni.. so, dengan bawak anak2 yang mula nak meragam, akhirnya aku lupakan saja niat tu..


kapal selam MALAYSIA

Demonstrasi operasi menyelamat, mcm tngk gerak khas la pulak rasa masa ni..

******************************
Korang pernah tau dan pernah tengok tak macam mana proses kapal terbang memadamkan kebakaran dari atas udara contohnya kebakaran hutan. Aku tak pernah ni la first time aku tengok, menarik gak beb..

1st sekali kapal terbang akan turun mendarat atas laut dan penuhkan tangki air dia


kapal terbang akan berlegar2 atas laut ni dalam lebih kurang 5 minit la ataupun sehingga tangki dah penuh

lepas tu enjin kipas akan dihidupkan dan bersedia untuk terbang semula

kapal terbang dah terbang

dan terus terbang mencari destinasi untuk mencurahkan air.. sayangnya masa dia buang air tu, aku tak sempat snap, terkejut sebab semua orang lari kena air... termasuk aku yang kena tempiasnya juga..


peace pun tak jadi dah..


keletihan... moh ler kita balik...

zzzzzzzzzzz.....


dah sampai... masa ni tengah tunggu ferry parking.. tengah tunggu que.. parking kat jeti kuala perlis penuh.. dasat..

Jangan pulang tanpa minyak gamat.. tapi aku dan kak ina (pengguna tegar minyak gamat)memang pulang tanpa minyak gamat.. (stok lama pun ada lagi)... tp yg pling utama, km shoping kalut2, kejar masa, itupun km sampai 1/2 jam lg waktu feri blpas, nk jln lg, cek lg, ngam2 feri dah nak jalan, dah la feri last..


Dah sampai jeti kuala perlis

****************************


dah tamat kisah LIMA LANGKAWI 2009 aku. wlpun p kalut2, sntiasa kjr masa, tapi aku sfmily dan k.ina sklrga ttp enjoyyyyyyyyyyy... lpas ni, km plan nk pg lg brsm hj mansor & co.. msti lg gmpakkkkkk.. kesimpulannya LIMA LANGKAWI BEST... tak rugi pg tengokkkk..

1 comment:

♥Azie♥ said...

bestnyer akak cuti2 malaysia..zie x p mana pun..best2..biar lmbt janji upload sume kngan tue..

akak jom klik penaja banner kat blog azie..jom join..