CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, March 21, 2011

CERITA BASI PART 2

Emm aktiviti ni agak baru jugakla dalam 2 minggu lepas. sebelum ni selalu ke Bukit Merah ja, tapi kali ni saja nak try ke LWOT lak.. mengikut pengalaman member2, dulu petting zoo sume tu belum ada lagi.. sbb tu la kali ni masuk mahal sikit RM38.00 dewasa dan RM32.00 kanak2 melebih 90cm (rasanya lupa dah..). Irfan tak dikenakan tiket sebab tingginya cukup2 jer sampai pengukur tu..


masa kami sampai ni cuaca panas sangat.. aku actually, tak kisah punya, kalau dah kaki bergambar ni, aku tak kisahkan cuaca tu.. tapi en.asben lak kalut nak masuk dalam, geram gak aku.. sabar jer.. (macam la dia putih sangat tk mau kena panas.. hihihi..)

yang mana ada flower2 tu sebab nak cover tali pinggang den yang nampak terjojol.. hehehe..




Sampai jer kat pintu masuk ada lak minah ni panggil untuk snap pic.. "bang, kak, kita bagi free jer ambik gmbar dengan model ni.." kami pun.. emm ok..!! last2 bila siap nak pegi ambik time balik tu, "cik, sekali dengan frame RM15.00 yer.. malas aku nak argue.. bayar jer la..

Suka nor budak2 ni mandi

dah mandi lapar lak.. pekena nasik goreng 'bodo' jer.. 'bodo2' pun RM7 tu.. takla sedap pun.. bolehla..

time ni la peluang aku nak main papan gelungsor ni.. kat playground no3..!!! huhu..

Nampak tak boy pakai baju biru tu.. lawak anak cina tu.. sapa saja yang ada situ kalau slide lambat2 mesti dia tolak. dia nak dia sorang2 ja.. heheh.. tak takut mandi langsung.. bapak dia ja mandi dengan dia, mak dia dok shoot video dia la, pic dia la.. nampak macam anak orang kaya la.. toke kedai loteri kot.. hahahah


Irfan kat sini pun takut..

puas kami mndi, kami naik tren ni untuk ronda2 kat Tiger Valley dan Petting Zoo.. best jgak naik train dengan masing2 kasut tak pakai.. belasah ja.. semua pun mcm tu.. basah2 lagi naik tren..

tiger ni besar betul. rasanya kalau aku sorang lepas masuk daam perut dia tu.. kalau tak kerana depan tu ada sungai, lama dah kami yg visitor2 ni kena baham.. tengok sekor tu mcm dah get ready nak lompat jer.. lama dia dok macam tu..

masa ni pemandu pelancong tu tengah bagi makan sambil explain kat visitor pasal tiger ni. tengok dia lompat ambik daging. .ngeri.. mcm mana la dia makan orang.. herrrhhhhgggg.. nampak tak tiang kat belakang tu..? dorang letak makanan dalam sign biru tu, senang2 jer dia panjat tiang dan ambik makanan dia. sedangkan tiang tu bukan ada cabang pun.. errhhhgggg ngeriiii

lepas p kat Tiger Valley ni, kami p pulak kat Petting Zoo, tapi aku tak snap pic pun.. takde menarik sangat.. pada aku la.. bagi anak2 suka la depa tengok mcm2 pet kat situ.. lagipun train berenti kat situ 5 minit ja.. merajuk jugak ikmal sebab pegi situ sat ja... tak puas dia tengok kata dia..

lpas naik tren, kami try ke Hot Spring & Spa.. tapi tak boleh dok lama pun.. 38 darjah celcius tu.. dah la cuaca tengah panas.. kalau malam ok la..

lepas kami lepak kat sini, dalam 15 minit hujan pun turun dengan lebatnya.. nasibla kami dah puas mandi, dari pukul 12 lebih sampai pukul 5.00.. sampai dorang nak tutup la (5.45 petang).. tapi SPA ni bukak sampai kol 10.30 malam..

Oleh kerana hujan masih tak berenti so, kami tak dapatla main mainan kat funfair kat tepi pool tu.. so, kami pusing2 dalam ni jugak sampai hujan dah reda sikit... aku tak beli apa pun, hanya beli freezer magnet untuk menambah koleksi..

Masa time balik ni hujan renyai2 dan berakhir dengan gerimis.. tapi sebab aku suka brgambar, aku paksa 3 hero aku ni redah jugak. bukan selalu nak datang sini. so, kesempatan yang ada aku gunakan untuk menghabiskan menghabiskan kodak.. oooppss memenuhkan memory card.. :)

Emmm agak boleh diharap jugakla Ikmal jadi photographer cilik ni kan..

time nak mintak tolong orang ambikkan gambar, masing2 jadi peramah, tapi takper give and take, lepas tu aku pulak snap pic dorang.. hehe..


2 best friend..:)

Akhirnya.. berakhirla sudah sessi mandi manda kami hari tu.. lepas mandi tu, kami ronda ke Ipoh Parade untuk makan (tak sedap langsung kat Food Court dia) sampai pukul 9.30 malam dan balik semula ke Kulim.. kami smpai dengan slamatnya ke kulim pada kol 12.00 malam.. hergghh.. masa untuk mendobi esoknya..

to be continue to part 3..

4 comments:

♥Azie♥ said...

bestnyer g tambun..teringgin nak p sana ..tapi mahai..

RiEda96 said...

tu la zi.. budak2 seronok la.. kita ni.. takde la sangat.. kat sunway lagoon lgi best rasanya kan.. bp masuk?

mamalieyna said...

haiiiiiiiiiiiiii...lamanya tak jumpa...hee~ walau di maya, rasa cam lama benor nak masuk sini..hu~

bestnye tambun...dl eia matrikulasi kt area tambun lah..skrg setakad lalu je kt ipoh ni, tak pernh jln2 sana..

menarik eh lostworld ni..bestnyer..

RiEda96 said...

mamalieyna: budak2 syokla.. bawak encem boy ayep p.. hehe... suka dia tu..