CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, March 21, 2011

CERITA BASI PART 1. .ahaks..

Hahaha.. kelakar dengan tajuk entry ni.. whatever.. dah betol pun.. rasanya better aku post dulu cita2 basi aku ni untuk bagi banyak sket story mory aku hehehe.. lepas ni baru aku akan post cita yang fresh yer dak?.. em.. 1st story pasal aktiviti aku time cuti sekolah ritu dan cuti 2 hujung minggu. actually, kami takde pegi jalan jauh pun. memang ada plan, tapi bajet tak cukup.. hihihi.. so.., postponed for the next time.. tunggu ada la duit la beb..

AKTIVI PERTAMA..
Kami ke DINO TREK di JUSCO PERDA. dah lama nak pergi, tak terbawak dorang ni.. so, kali ni, puan mama dan en. abah tunaikan hajat abang dan adik.. suka la dorang ni.. tapi irfan takutt..

Tak jauh la irfan dari aku sebab takut.. "hapa la irfan ni.. abang kata..."

Puas kami paksa ifan untuk snap kat dinasour tu.. surrender..

Takut ker.. mcm ni..???? budak2 takutla agaknya kan.. aku yang tua bangka ni.. apa nak takut.. hihihi..

senyum dalam paksa ni..

tengok tu, bekepit ja dengan abang.. yang tu mesin uji minda dan info.. best jugak, aku pun still ada bnda yang aku tak tau pasal encik2 dinasour tu....

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

AKTIVITI KEDUA.. RONDA2 PENANG...

Kami ke QUEENSBAY.. percaya tak, 1st dan last time aku pegi sini 4 tahun lepas. masa irfan dalam perut. bulan puasa tahun 2007.. kelakar kan.. kami ni camtu la.. jarang2 keluar bersantai.. hubby semua tunggu 'ada duit' baru nak lepak2. grrrrrrrrrr.... tapi bila kami dah start keluar pulak, sampai hari2, tiap2 minggu tak lekat kat umah... hmm mcm2 peel..



Lepas ronda kat QUEENSBAY kami ke Hammer Bay. Suggest oleh kawan aku. katanya sedap kat sini.. sebenarnya aku agak kenyang, tapi anak2 lapar nasik, so, makan kat sini habih jugakla, tapi takde feel sebb perut dah hampir penuh.. kat sini sotong goreng tepung dia best..

lepas kami makan kat sini.. emmm aku terfikir untuk ronda2 kat nite market. lama jugak rasanya tak pegi.. so, kami pun ronda2.... ronda punya ronda, punya ronda sampai kat situ kol 1 pagi.. tengok2 tutup.. aik???.. ooo rupanya ada info kata dorang yang business kat sini telah dilarang berniaga.. alamak..!! ruginya aku.. emm nampaknya makan angin sungguh la kat jalan batu feringgi tu, tengok laut, dengan angin sepoi2 bahasa.. tengok villa2, kondo2 yang wow!!..

memandangkan esok cuti, kami ambik kputusan untk lepak kat padang kota pulak.... time tu dah pun pukul 1.30 pagi.. taklama la kami lepak kat situ lebih kurang 1/2 jam ja.. pastu kami balik..


jeng3.. yang lawaknya. .time balik tu.. hubby mengantuk sangat... so, bila dah sampai kat tol kubang semang, hubby berhenti tidur, termasukla aku dan anak2.. hahaha.. aku sedar jer pukul 3 lebih.. hahahaha.. mcm la mai jauh sangat dari KL ka, JB Ka.. padahalnya ronda penang ja pun.. tu pun boleh g berhenti tidoq kat tol.. hahaha.. nak buat camana kan, dekat pun kalau mengantuk bahaya tu.. akhirnya kami sampai ke rumah dengan selamatnya pukul 3.30 pagi.. esoknya.. masing2 bangun lambat...mcm la letihnyaaaaaaaa jalan jauh.. hahahaha..

ok, continue to part 2... ngeh3...

1 comment:

♥Azie♥ said...

BESTNYER G RONDA PENANG