CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, May 18, 2010

Ikmal & Irfan @ Photoshooting

Ha... actually photoshooting ni dalam bulan lepas, tapi gambar ni baru siap ahad lepas. Biasala.. aku dan officemate hari2 'cek stok; kat billion, kat annakku, kat parkson, setiap kali time lunch.. so, sedang kami ronda2 kat sunway carnivall mall ni, tengok ada stage. so, aku dan yana, slh sorang officemate aku pun dengan sukarela p tanya. malu bertanya sesat jalan kan.. so, setelah info diperolehi, petang jumaat 2 hari lagi sebelum dateline, aku ajak hubby pegi photoshooting tu, actually, kostum dan makeup, free. kalau kita nak ambik gambar tu dengan album, ada charge la, 100++.. kalau rasa tak mampu boleh beli jer gambar 5R dengan harga RM20.00 sekeping. kalau rasa tak mampu lagi, tak payah ambik langsung.. hehehe.. sayang la kan kalau tak ambik langsung.. so, aku ambik jugak la 2 keping gambar. sebenarnya, kalau aku mampu pun, kalau nak ambik suma gambar aku rasa tak berbaloi jugak sebab 90% gambarnya tak ready, abang ok, adik tak, abang senyum, adik tak pulak.. dorang tak bagi snap pic kat sini, tapi aku curi2 jugak.. buat tak tau jer..

Adik taknak orang tu pakaikan baju, nak mama jugakkk


Abang sedang dimake over kan..

adik tak dimakeover sangat, just bubuh blusher jer.. rambut original..

rambut abang pacak tak nampak la..



Setelah dibuat pilihan... 2 gambar inilah yang kami pilih..



Aku ada jugak impian nak buat photoshooting indoor dan outdoor, tapi belum kesampaian lagi.. agaknya nak tunggu apa ya... tunggula modal banyak sikit.. skrang bukan takboleh buat, tapi rasa sayang pulak duit aku.. banyak lagi aku boleh buat dengan duit tu.. hehehe..

9 comments:

ibu_Arifa said...

wah..dah gi photoshoot yer.. cantik 2-2 org anak akak ni.. saya pernah bawak dalila sekali gi photoshoot ni..masa tu dalila baru 8 bulan.. baru reti dudlu jer..byk pic tak jadi sbb dia mcm tu mood mengantuk.. habis melayang RM100 kat situ.

♥Azie♥ said...

WA BEST2 AZIE BIASA JUGAK BUAT KAT NONIE..TAPI AZIE AMBIK 3 KEPING JER GAMBAR...COMEL & KIUT IRFAN PKI BAJU TUE

AKAK ACC NUFF MASIH AKTIV

rieda96 said...

ibu arifa: oo ya ka, 2 la, bdk2 lau kcik sgt nk kn tgk mood dorang kan.

rieda96 said...

azie: gmbr y nonie pkai bj pth 2 ker. Dia kcik g kan ms 2

mamalieyna said...

waaa lawa la gambaq...teringin pulak nak buat..tp tu aa sayang noo duit.. =P..hehe..tunggu arif besar sket la .. best gak ni, leh simpan sbg kenangan abadi..

~Siti Hajar~ said...

cantik gmbr yg hg pilih tu tp awat muka talak shinyum itu budak2...aiyaaakk..

ImanRifqi08 said...

cutenya anak ucu ni...:-)
ida: kat jj tmpt aku ni ada gak, tp 1 album dekat 300, 4 pasang baju...:-(

rieda96 said...

mamalieyna, hajar, wanti : tu la.. kalau ada peluang, ada duit lebih sikit, buat p la.. kalau setakat agak2 ok harganya tu, ok la kan.. tp kalau sampai 3-400 tu, hai.. lau aku pkr 3,400 kali gak tu.. bekla spent untuk benda lain.. memang la kenangan, tapi, banyak cara lain lagi kan..? tepuk dada tanya poket

ikiqzana said...

ni dah kira ok dah rieda.. hensem dn comel anak2 rieda... :)