CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, March 5, 2009

Yang ni n3 lama masa 14/2/2009 yang lalu. Aku dan kawan2 buat OT. aku dan kawan2 terpaksa bawak anak2 sebab takdak orang jaga. lagipun kami nak buat OT cari fail. so, budak2 ni boleh main sama2 dan tak kacau kerja kami. Yana ditugaskan untuk tengok2 dan bagi aktiviti untuk budak2 ni semasa kami cari fail. tapi belum pun sempat kami memulakan operasi mencari, kami mendapat berita mak bos kami meninggal dunia, so, setelah di adjust, tolak, bahagi, campur, darab, tolak, tambah, kami pergi ke Perlis dengan 3 biji kereta. suma pompuan, sorang ja lelaki husband Kak Imah untuk tunjuk jalan.
main pun sama banyak dengan bergaduh

Ni nak p tengok mayat ka, nak p picnic ni. ya la, kami bawak nasi lemak untuk buat OT la kononnya, nasib baik jugak, sebelum teruskan perjalanan, kami singgah makan dulu kat GURUN, nanti umah mayat sapa nak jamu dah. sian anak2 lapaq. Kita takpa, orang tua, boleh tahan. Kami balik kol 11 sampai umah. sesekali jalan dengan kawan2 enjoy gak. kalau kita plan selalu tak jadi, bila emergency cam ni, baru leh menyelam sambil minum air. tu pun kira ok la, sebab kami tak ambik kesempatan ke PADANG BESAR. itupun sebab dah lewat, kalau tak rasanya... boleh jadi suma tu.. apa pun semoga yang telah pergi dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman. Yang macam lawaknya bila anak aku duduk depan2 mayat time kapan. macamla yang meninggal tu tok nenek dia. aku teringat arwah ayah aku, aku pun teriak la bila tengok time kapan tu, anak aku pun teriak sama. yang membuatkan aku terharu bila aku tanya dia kenapa dia teriak, dia kata, dia teringat kat 'tok an'. dia panggil ayah aku bukan tokwan, tok an. rupanya dia pun sama cam aku. teringat kat tokwan. hai syahdu syahdu..

Depan umah mayat boleh posing lagi. Masyaallah..

4 comments:

CoNniE said...

Rambut Daniel rock la...

erm... ok gak dpt menyelam smbil minum air... semoga dicucuri rahmat pada mak bos itu...

*Azie* said...

akakn azie dah jawab tag okeh...

hohoho gambar ikmal tue nmpk macho jer.heheheh

Mama_Aqish said...

jangan lupe jawab tag k

*Azie* said...

ha azie pun sama jawab tag k.