CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, March 4, 2009

Jawab Tag CONNIE

Aku kena tag dengan CONNIE. banyak lagi agaknya tag2 yang aku tak jawab. soryla pada blogger yang aku belum jawab lagi tagnya. aku ni, tunggu kat ofis saja la leh aku guna pc untuk buat benda2 ni suma. kat umah aku takde pc. so, harap blogger2 suma paham masalah saya k? jangan serik untuk mengetag saya lagi k.. anyway, award ni, untuk connie, ambik la dengan ikhlas sebagaimana saya ikhlas memberinya k..


tag dari CONNIE berbunyi..


FIRST BORN JOURNAL


1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
Yes

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
A) NUR ARISSA DANIA
B) NUR DANIA IRDINA


3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Sedih, gembira, bersyukur, bangga, insaf


4. HOW OLD WERE YOU?
26 years old....


5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
PERIOD Lewat 2 minggu, cek terus kat klinik, confirm..


6. WHO DID YOU TELL FIRST?
Hubby, Niece yang paling rapat, Kakak yang paling rapat


7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
mestila.. masa tu harap sangat dapat girl


8. DUE DATE?
28/6/2003


9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
Ada, tapi tak teruk sangat, average muntah pun tak sampai 10 kali during pregnancy


10. WHAT DID YOU CRAVE?
a) Kulat/cendawan yang tumbuh dekat pokok getah atau kayu yang tumbang, kayu kering, orang utara kata 'kulat sisiaq'
b) jeruk buah bidara


11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?
ex bos dan bau badan hubby


12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
Boy


13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX ?
Nak girl. Tapi kalau dah TUHAN tak nak kasi, redho jer. mungkin ada hikmah disebaliknya dan sesungguhnya ALLAH maha mengetahui di atas setiap sesuatu yang berlaku..


14. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
In total =22kg daripada 38kg time baru kawin sampai deliver 60kg


15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?
Memang la, hari2 sebab mak sebok uruskan benda lain masa tu. maklumlah dah lama tak jaga cucu. lagipun kita dah sihat, kita boleh buat dah suma tu..

17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
Alhamdulillah takder apa2 walaupun selalu jatuh


18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
HOSPITAL KULIM, KEDAH


19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
Around 3,4 hours kot lebih kurang in operation theatre


20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
Hubby, Mak, Ba dan Kakak


21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
Ntah, tak tau sebab bius semua, tak sedar langsung.


22. NATURAL OR C-SECTION?
Ceasor section


23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
Takde, masuk wad pun dalam keadaan sihat2 sebab overdue 10 hari, nurse induce, tapi masih tak sakit, dan masih 4cm tak terbukak terus, baby pun dah nak lemas, so, dr bagi result kena ceasor jer.


24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
2.95kg


25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
07/07/2003


26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Muhammad Ikmal Daniel


27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
6 Years


28. WOULD YOU DO IT AGAIN?
of course. second child aku sekarang bulan Disember ni 2 tahun, mungkin dalam tahun depan lak kot. mana tau ada rezeki girl lak.
SO, INILAH MUHAMMAD IKMAL DANIELKU..
sewaktu 5 bulan


gambar latest 6 tahun

1 comment:

Mama_Aqish said...

jangan lupe jawat tag k