CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, May 30, 2010

Kenduri @ GURUN

Cuti datang lagi.. sekarang musim kenduri, tak terkecuali, aku pun ada jemputan. umah kakak hubby kat Gurun, Kedah. Twin hubby lepak umah aku. so, malam tu kami kuaq makan kat giant...
tengah makan, nampak pulak ada orang buat aerobik kat bawah ni.. mcm2 stail ada.. tapi lagu best2.., layannnn

sempat lagi hubby bawak ifan p kat boling sebelah tu.. huhu

selepas kenyang makan kat giant, kami blik umah ja tengok tv. layan cita hantu kat tv9.. Iman dah mula lali tu..

dan akhirnya... iman terlelap jugak..

*********************************

Esoknya kami p dua family jer sebab SIL aku pergi dari umah MIL. kami tak boleh konvoi sebab hubby kena kerja, so, kami bertolak dari umah aku pun dah petang. Makanan kat umah kenduri, sedap semuanya. tapi time kami sampai semuanya dah hampir2 habis, tapi belum habis la..hehehe.. papepun semua menu, rojak, laksa, kurma daging, ayam goreng, gulai ikan masin, sambal, suma sedap lah.. aku tak snap la pulak pic menu2 tu, maklumla kami pegi dengan 'perut kosong', sampai2 jer, terus belasah, sampai tak angkat kepala dan tak menyempat2 nak snap pic.. hehehe.. tak senonohhh... bila dah kenyang barula boleh posing...



inilah pengantinnya.. SELAMAT PENGANTIN BARU FAISAL & IZZAH.. SMG BERBAHAGIA KEAKHIR HAYAT YER..


lepas makan, cam biasa lepak lu dalam umah.. dan.. pose la, pa lagi.. Nampak sebaya Iman dah ifan, padahalnya Irfan tua 1 tahun..

makan telur lak, geram aku, bukan nak makan sangat, main jer..

Iman suka wat muka gerammmm.. cute..

MEN IN 'BELANG'.. actually kami tak plan pun nak pakai kemeja belang suma.. tengok2 bila masing2 iron baju, tengok sama lak.. sehati sejiwa la tu..hehe

Iman suka wat muka geram dia.. hehe.. anak2 aku sampai bawah2 mata peluh..huh..

camtu la ikmal, suka wat muka cam tu..


Aku dan Wanti. tengok muka aku, hehehe, geram kat Ikmal buat perangai tehegeh2 nak snap pic.. muka wanti lak? nampak ngantuk tak.. hikhik.. tak lah.... bukan pa? smlm kami bergebang sampai kot 6.15 pagi.. gila.. yang herannya tak ngantuk tu, mcm2 cita yang keluar.. hehehe.. sekali sekala jumpak camtu lak jadinya.. by the way, dah pun berakhir cuti 3 hari.. esok dah kerja.. huh.... wanti pun dah balik KL rini... papepun aku enjoy sepanjang cuti 3 hari ni...

*** psstt.. wanti, len kali mai lagi na... kita tak tidoq terus pulak kot... haahahahaha... pasni kita tinggai anak2, kita p ronda dua ja.. ritu tak puas pun ronda, takpa, aku leh wak keta dah.. wakakakaakakakaka..*****


Sunday, May 23, 2010

AKHIRNYA...

23/05/2010 mungkin satu tarikh keramat bagi aku. mana taknya.. dah 33 tahun aku hidup ni, inilah masanya aku dapat lesen kereta. patutnya dari muda2 lagi dah ambik, tapi hmmm biasala dengan macam2 msalah, dugaan halangan, harini la baru aku dapat merealisasikan impian aku... oooopppsss itu baru lesen, belum bawak lagi yerrr... kecekapan ku belum lagi teruji.. arghhh tidakkkk... walaupun apapun, satu bab dah lepas.. Sempat lagi sebelum tidur aku tipon mak, mintak restu, mintak mak doakan... dan dari semalam jugak aku tak lena tidur, ntah pukul berapa aku terlelap, tapi yang pastinya pukul 2.30, mata aku masih tak terpejam lagi... macam2 yang aku fikir, boleh ke tak esok nak bawak keta ni, tester jpj tu ok ke tak, di cross pulak dengan mslah kerja aku kat ofis tu, cross pulak dengan maslah aku nak bawak kereta besar nanti, macam2 yang aku fikirkan.. tapi sempt jugak cross benda2 yang best macam p shopping bawak anak2, balik kampung bawak anak2, ronda bawak anak2, p taman.. wahhhhh sempat lagi... akhirnya... aku zzzzzzz juga.... bila aku sedarrr... kringggg jam berbunyi pukul 6, aku bangun, siapkan ikmal (dia pun exam rini)... hantar di ke muka pintu, dan seperti biasa ikmal akan kata "mama, doakan Mal".. cuma hari ini aku pun menyambung "Mal pun doakan Mama tau.... " aku terus siap2 dan pukul 8.15 pagi aku dah terpacak kat KUNCI RIMBUN ni.... sepanjang perjalanan aku diam jer.. tak berani nak cakap.... lepas salam hubby, mintak restu dan doa, aku terus ke tempat ni tunggu turn.. harghhh masih takut gi nih..


pic sementara menunggu turn. aku kena sessi pertama, giliran yang ke 24. aku tak berani nak snap pic banyak sangat, takut lak, over2 tengok2 tak pass.. kalau tau aku pass dengan tester2 tu aku snap pic sekali.. hehe..


ha.. yang ni masa dah balik umah, dah boleh senyum dah.. tadi ni.. semua doa aku baca, doa makan jer tak.. ni dah balik wahhh rasa cam nak lompat tinggi bumbung..

(***p/s.. konon2 ambik positf pakai baju hijau nak bagi pass.. menjadi jugak.. hehehehe..)

papepun sekali lagi aku nak kata... YAHOOOOOOOOOOO AKU DAH PASSSSSSSSS....!!!!

ARGHHHH LEGAAAAAA....!!!!

sekali lagi, pada korang2 yang sebelum ini mendoakan aku, terima kasih yer... doakan aku menjadi pemandu yang cekap pulak..

Wednesday, May 19, 2010

Susulan PHOTOSHOOTING..

hehe.. susulan photoshooting Ikmal dan Irfan baru2 ni, before this aku ada habq aku p survey photoshoot tu dengan member aku yana kan, so ini gambar anak dia.. cute.. makeover untuk girl memang lagi cute la.., dengan gaunnya.. dengan wignya...... yana ambik 5 picture... anak dia kecik lagi, baru 9 bulan.. tapi badan dia besar cam budak 1 tahun... masa ni bad mood, time tidor.. tapi budak2kan, walau apa juga situasi.. tetap nampak chumil......... so.. layan.. NURMARISSA DAMIA..






tapi yang paling best, gambar ni....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

hahaha.. pakai cantik2, makeup bagai,.. tapi... nangis sudaaaaaaaaaahhhh.......

Tuesday, May 18, 2010

Ikmal & Irfan @ Photoshooting

Ha... actually photoshooting ni dalam bulan lepas, tapi gambar ni baru siap ahad lepas. Biasala.. aku dan officemate hari2 'cek stok; kat billion, kat annakku, kat parkson, setiap kali time lunch.. so, sedang kami ronda2 kat sunway carnivall mall ni, tengok ada stage. so, aku dan yana, slh sorang officemate aku pun dengan sukarela p tanya. malu bertanya sesat jalan kan.. so, setelah info diperolehi, petang jumaat 2 hari lagi sebelum dateline, aku ajak hubby pegi photoshooting tu, actually, kostum dan makeup, free. kalau kita nak ambik gambar tu dengan album, ada charge la, 100++.. kalau rasa tak mampu boleh beli jer gambar 5R dengan harga RM20.00 sekeping. kalau rasa tak mampu lagi, tak payah ambik langsung.. hehehe.. sayang la kan kalau tak ambik langsung.. so, aku ambik jugak la 2 keping gambar. sebenarnya, kalau aku mampu pun, kalau nak ambik suma gambar aku rasa tak berbaloi jugak sebab 90% gambarnya tak ready, abang ok, adik tak, abang senyum, adik tak pulak.. dorang tak bagi snap pic kat sini, tapi aku curi2 jugak.. buat tak tau jer..

Adik taknak orang tu pakaikan baju, nak mama jugakkk


Abang sedang dimake over kan..

adik tak dimakeover sangat, just bubuh blusher jer.. rambut original..

rambut abang pacak tak nampak la..



Setelah dibuat pilihan... 2 gambar inilah yang kami pilih..



Aku ada jugak impian nak buat photoshooting indoor dan outdoor, tapi belum kesampaian lagi.. agaknya nak tunggu apa ya... tunggula modal banyak sikit.. skrang bukan takboleh buat, tapi rasa sayang pulak duit aku.. banyak lagi aku boleh buat dengan duit tu.. hehehe..

Saturday, May 15, 2010

CUTI@KAMPUNG & MOTHER' S DAY

Minggu lepas, aku dan anak2 balik kampung coz hubby ada tournament kat Melaka. aku apply cuti Jumaat dan Isnin. Apa lagi, balik kampung la.. lagipun dah lama aku tak balik.., so aku ambik peluang untuk balik kampung sekaligus meraikan hari ibu dengan Mak dan anak2 aku.. Tak banyak aktiviti yang boleh aku buat kat rumah melainkan lepak, makan, tidur, gosip, basuh baju, sidai baju, angkat baju, lipat baju, masak, dahhhhh malammmm...

Aktiviti petang2 kalau tak pegi kedai, macam nila.. lepak kat titi depan umah..


Tengok anak2..

Dan Tengok Traktor sawit yang lalu lalang..

Pagi2 ahad, hari ibu, aku bukak jer mata, Ikmal terus bagi kad ni, cium aku dan cakap "selamat hari ibu mama..!!" aku rasa terharu, aku peluk dan cium dia.. dalam hati, aku bangga Ikmal jadi seorang anak yang menghargai.. aku tak harapkan apa2pun dari ikmal, hanya ucapan yang lebih bermakna dari segala2nya.. kata hubby, sejak seminggu lagi ikmal menghitung hari bertanyakan bila hari ibu.. dan dia minta abahnya rahsiakan dari pengetahuan aku bahawa ada kad istimewa untuk aku... "abah, bila hari ibu? Mal ada sesuatu untuk mama, abah rahsia tau..." tapi masa cakap tu.. aku ada disebelah abah dia.. hehehe.. so sweet.. dan untuk mak, tiada hadiah istimewa dari aku untuk Mak, aku bangun tidur, mandi, dan satu ciuman untuk Mak berserta ucapan, "Selamat hari ibu Mak.."Ikmal yang menyaksikan hanya tersenyum...

Bila dah balik kulim, balik dari sekolah, Ikmal tambah pulak dengan sekuntum bunga, katanya beli kat sekolah.. hehehe.. papepun.. thanks sayang.. mama sangat menghargainya..



seperti biasa, adik pun nak jugaaaaaaakkkk

sekali lagi ucapan hari ibu untuk aku...

** moral of the story, belajarlah menghargai untuk dihargai.. dan hargai ibu kita selagi hayatnya masih ada.... ibu tiada gantinya.... SELAMAT HARI IBU...

Friday, May 14, 2010

I'M BACK..

Salam semua... wahhhh dah lama nor aku tak jengah blog aku ni.. I'M BACKKK!! dah bersawang punnnn.. tapi realitinya takla sesawang umah real aku kot.... hehe... dari mana nak aku mulakan ha? ntahla.. ikutkan story tu adala jugak.. tpi aku seakan merajuk dengan PC aku ni.. sejak dia rosak dr bulan Februari ritu, kasih sayang aku terus beralih kepada FB ja, bukan lagi pada rieda96.blogspot.com. bukan bermakna aku telahpun berpaling tadah, tapi tula.. mood aku hilang terus untuk update any story. mana taknya, baru bukak pc, dah 'hang', pastu rosak itu, rosak ini, aku ni buat apa pun kejar masa, nak update blog pun kejar masa, so, bila masa dan mood yang aku spent tu telah difrustkan oleh PC aku ni, aku terus bawak diri... wahhh alasann... bukan alasan actually, tapi itulah realitinya..

Pada follower baru aku, terima kasih kerana menjadi follower, insyallah lepas ni aku akan follow balik dan visit blog korang okeh.. thanks a lot.. i followwwwww...!! Pada kawan2 blog, yang selama ini sering memberi komen, Azie, mamalieyna, mamaqasrina, Mamadanish, Hajarus, Hajar, Wanti, mamaaerish, naurah makwa, ariesya sofia, mamaaqish dan mungkin ada lagi yang aku tak sebutkan namanya di sini.. aku minta maaf sekiranya dah lama umah korang tidak aku kunjungi.. bukan tak ingat, tapi tulah.. alasan sebagaimana yang aku nyatakan diatas.. sampaikan mamaqasrina buat entry untuk tribute birthday aku pun, aku tak baca, sungguh tak appreciate... dah 2 bulan berlalu baru aku tengok.. anyway thanks ya mamaqasrina.... luv u.. aku ni hari2 teringat kat blog, selalu dok kata, dah lama tak update blog, dah lama tak update blog, sampaikan jugak kadang2 pagi2 nak p kerja, idea timbul masa kat atas motor, nak story itu ini dalam blog, tapi bila sampai ofis, sebok dengan kerja, kat umah pulak, emmm bagai dikatala... so, ideaku itu terkubur begitu saja...

kesan daripada message dari kakak iparku yang mengatakan "bila nak update blog ni, kata nak jadi blogger tegar".. dan kata2 semangat dari azie "ramai yang menunggu nak baca story akak ni..basi pun takpa...." so, aku gagahkan juga diriku ini berserta semangat yang baru datang ni setelah semangatku hilang sebelum ini.. wahhhh gitu..... buat permulaan ini, akan ku updatekan story2 basi ku ini sebagai memenuhi permintaan uollsss.. okeh... hahahaha.. layan... pic2 ni dah pun aku uploadkan dalam FB aku.. so, aku mulakan dengan..


MAJLIS NIKAH SHAKEER DAN RANI..


Aku dan Dah wajib bergambar bersama.. dengan pengantin lak..


Actually dorang ni nk langsungkan majlis resepsinya pada 6/6/2010 ni... sampai dah nak kenduri la baru Acu update story hangpa kan? jangan marah ek.. by the way.. SELAMAT PENGANTIN BARU.. story basi seterusnya...


REUNION @ KL


Majlis reunion ni dibuat di Tasik Idaman, Bangi. Sebab ramai yang dok KL. so, kami yang dari utara ni beralahla.. actually hubby tak plan langsung kata nak join reunion ni, ntah camana, last minit dia kata nak pergi, so, aku kemas2 balik kerja, dan terus bertolak ke KL dalam kol 11 lebih, kami sampai sana pun dalam kol 5 pagi.. aku lepak umah adik hubby kat Cheras..

Tengok orang main paintball dulu.. kami sampai awal..

Ikmal mana? zzzzzz....


Aku dengan Wanti pulak, sama sekolah rendah dengan Zie, bertiga la kami.. dan Adik (hubby's twin) dan wanti sama sekolah menengah jugak sekali dengan hubby d zie.. yang berjodoh satu sekolah menengah, dorang ni la.. dan tak sangka, kwn masa aku sekolah rendah, jadi biras aku.. apa lagi, sekepala la....


Zie & Harry yang memang kelakar habis.. pecah perut kami dibuatnya dengan Harry ni.. actually aku dengan Zie ni sekolah rendah satu sekolah, bila sekolah menengah, Zie satu sekolah dengan hubby pulak..

Sadis nengok gambar nih.. bila nak kurus nih..


My 2nd Hero.. selalu buat muka limited edition dia..

My only 1st, 2nd and 3rd heroes..

aku tengah snap, irfan sebok srh ambik gambar cuk dia la,

gambar puting dia la,

gigi dia la, aku layan ja..

Ini geng2 pompuan ja.. best, happening.. walaupun aku dan 2 lagi bukan dari sekolah yang sama, just tumpang hubby masing2 punya reunion, tapi uolls tetapi happening, baru jumpak, dah satu kepala.. walaupun kita tak satu sekolah.. ok la tu.. leh jumpak lagi lepas ni..



hero2 SMDHH

Irfan kalau tak main air tak sah

Balik dari Tasik Idaman, kami lepak kat putrajaya tengok dorang main keta control. lepak dalam 1/2 jam, pastu kami balik, ngantukkk..

Esoknya kami dan kuncu2 mandi manda kat ulu langat pulak, kat air terjun pangsun.. tempat ni takla bersih mana pun, tapi bolehla nak picnic suka2 tu... yela nak compare dengan tempat kita ni tak sama la.. kt sana dah banyak pencemaran, so, selagi ada tmpat yang boleh lagi habuan nak mandi tu, kira ok la kan.

Yang ni anak Ija (adik Zie), anak2 dia sebaya dengan anak2 aku.. cuma si mira tu besar.. tengok irfan kecik jer..

Macam ada hati nak mandi lagi, sorry..!!

Letihnya Iman mandi sampai tertidur..


Lepas mandi, makan laksa lak kat kedai nih.. tauke kedai ni kekwat semacam jer..



Aku dan Mak Wanti. Antara menunya, sotong masak kicap, masak lemak tempoyak (zie buat, sedapppp), ulam2an dan ada lagi la yang aku dah lupa..

Balik dari mandi kami singgah pulak kat umah zie, bila lagi nak pegi kan..

Kami dengan penuh selera menikmati Cucur Jagung made by Zie, sdapppp sangat zie cucoq jagung hang.. letak sepinggan habih, letak sepinggan habih, last2 tinggal pinggan jer..




Dah makan kenyang kat umah Zie, kami bertolak pulak ke rumah Farah. junior dorang kat SMDHH, pun junior aku masa sekolah rendah.. aik, p mai p mai, kot situ jugakkkk. kat umah Farah, dia jamu maggi goreng dan Tepung Pelita yang sangat sedapp.. Farah ni pagi2 jual kueh.. ooo patutla.. usahawan kueh rupanya.... tumpang bangga aku..!! kecil2an dulu, nanti baru jadi besar2an.. go Farah go..!! So, habis story basi aku setakat ni, next story basi.. to be continue.. okeh.. anak2 aku dah memekak panggil mama, mama!! lapaq la.. dari tadi mama dok guna komputer ja... hisyyyhh.. tak kasi can.. so, camana tuh...