CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, May 28, 2009

Semalam pergi gunting rambut abang. dah panjang. cikgu marah kata dia. macam biasa, dia nak buat rambut pacak la..


Adik enterprem. rambut adik tak yah ptong lagi la, tunggu panjang sikit k..


kenapa muka cam tu. dia tahan geli..


Yang ni kerja Irfan. senyap2 bukak beg makeup aku, ambik bedak, dia tekan2 dengan lip liner. arghhhh. habisla CP aku..!! belasahla.. pakaila dulu yang ni pun.. tunggu gaji bulan depan la beli.. isk isk.. dah la tengah kering ni..

2 HERO MAMA..

OPPS.. 3 HERO MAMA.. oooo depa geng2 bukak baju la.. aku? takpe.. nanti lepas ni, geng mama pulak.. AMIN...

Rajinnya anak mama tolong abah basuh keta.. syok nak men air ni sebenarnya..

Thursday, May 21, 2009


Model Iklan PAMPERS PET PET. Dalam acara shooting tiba2 power rangers datang untuk menyelamatkan bumi daripada diserang oleh raksasa..



Raksasa cuba membuka sedaya upaya peti harta karun power rangers. raksasa teruja untuk melihat apakah yang disimpan oleh power rangers selama ini..
setelah kunci berjaya dipulas kekiri dan kekanan, akhirnya berjaya.. oo ini rupanya harta karun yang sangat dipelihara oleh power rangers. tak adalah sangat yang menarik, tapi kenapa ya selama ini peti ini sentiasa berkunci.. alamak, sapa yang tengok aku ni..

Aku dah dapat... yes! yes!

Adeh, deh, camana nak buat ni, sangkut plak..
Yah, yah, yah, jaga kau itik, kemana kau nak lari...!!
Yang ni pun n3 lama yang aku nak update. lepas balik dari toy museum ritu kami singgah makan kat NURUL IKAN BAKAR kat jalan nak ke Bayan Baru. sedap ikan bakar kat sini. bagi aku la.. harga dia, berpatutan la.. kalau yang dok penang mesti tau tempat ni. Turun dari jambatan pulau pinang ambik jalan Bayan Baru/Bayan Lepas, lepas sikit jer dari jambatan, tepi jalan kedai dia, sebelah kiri. Kat sini ada ruang untuk makan kat meja, sila dan atas wakaf sama level dengan tinggi pokok. sempoii..

Oleh sebab kami 4 mulut ja yang nak makan, yang 2 lagi confirm makan main2, kami tak order banyak. cuma ikan jenahak bakar, (ikan jenahak lebih sedap dari siakap sebab isi dia lebih lembut... bagi aku la..), kerang bakar dan sayur kailan ikan masin. Separuh jalan makan, kami order 'udang galah butter'. tapi aku tak recommend yang ni. kurang sedap. butter dia basah. biasanya kalau udang butter dia macam rangup sikit telur dan butter dia kan, yang ni, dia macam basah2 dan berminyak sikit. kurang sedap atau dalam erti kata lain, tak sedap la.., cuma wangi, tapi isi udang dia best sempoi.. kami makan suma tu dengan Air tembikai, fresh oren dan milo ais suma sekali RM81, ok tak? yang mahal udang butter tu, 4 ekor RM30. However, sekali sekala kita nak makan pa salahnya ye tak.. kerja penat2, cari duit, kasi can la perut merasa lak.. asyik badan, kepala, dan kaki tangan ja yang dapat benda baru.... tumpang sihat.. kita makan..


Ikmal tak peduli makan dah.. main dulu..

Kami pilih kat meja sila senang Irfan nak buat aktiviti dan tak kacau mama dan abah nak mentekedarah k..


Ni cita lebih kurang minggu lepas, tapi aku nak entry gak la wat tambah2 cita. Ni baru lepas balik dari pasar malam, lepas kami 4 beranak kena hujan 'basah lokoih' kata orang penang, lepas mandi manda, baru syok makan rangka ayam panas2. beli sekor ja, berebut la makan. hujan2 lak tu makan benda2 cam ni best wo...!!




Wah Irfan.. bersungguh2 makan leher ayam, jangan nanti sanding kepala teleng dah la...




Inilah yang tinggal..

Tuesday, May 19, 2009

Balik dari TOY MUSEUM, Budak2 ni bergusti kat umah pulak. Aku sebok nak buat benda lain. lantak hangpa la. janji bahagia..


Budak2 ni main kasar, kadang2 aku yang takut tengok. tapi si Irfan tu tau gelak seronok ja, dengan abang tu apa yang abang buat pun tak pa..

NANA bawak pusing PENANG..!!

Ahad 17/5/2009 yang lalu, hubby bawak aku ronda2 PENANG. wah..!! nana bawak cek pusing satu penang ha..!! dah lama aku tak p Penang walaupun aku dok dekat ja.. sekali2 p syok gak. aku bawak anak2 p TOY MUSEUM. dah lama teringin nak p. tapi ada saja halangan. kali ni bagi jadi gak la. Ikmal paling excited. aku pong..!


Inilah TOY MUSEUM. Kami tak pernah p. kami hentam ja cari jalan, jumpa. Ikut jalan ke Batu Feringgi, sebelah kanan, dekat dengan hotel THE COVE. Tiket Masuk RM10 DEWASA. KANAK2 RM6. Kanak2 dua tahun ke bawah tak kena bayaran. Museum ni sesuai untuk anak2 yang dalam lingkungan umur 3 tahun ke atas. Jom kita tengok apa yang ada...!!


Pintu masuk ke TOY MUSEUM

ALIEN RESURRACTION

Budak2 ni pun visitor. Besala anak aku, friendly, kejap je dah jadi kawan dia. parents budak2 ni pun ok.

Yang girl tu cute sangat. NANA nama dia..


CHUCKY..!! Citer ni serammmm


Sampai kena dukung ni.. ya la.. tak nampak.. nak tengok puas2. tengok jangan tak tengok


Selain dari kanak2, peminat kartun juga disarankan mengunjungi museum ni. Tak semua gambar aku upload dalam blog ni. kalau sapa yang masih berminat nak tengok suma gambar kat TOY MUSEUM ni, boleh tengok friendster aku http://www. friendster.com/khairieda