CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, December 31, 2008

Kenduri Bibah

Ni kenduri Bibah anak buah Hubby aku 27/11/2008 yang lalu kat Sungkai, Perak.

Ni suma Kakak Ipar dan Biras aku serta anak2 buah hubby


Bibah dan Ezwan, Cikgu dan Cikgi


Family hubby aku ni pun ramai gak cam family aku, tapi jarang berhimpun cam family aku

Cucuku, Fatihah. hehehe

Sup tulang yang enak

Dorang sembelih kerbau, buat Akikah sekali. So, inilah hasilnya..

kenduri Makndak

Wajah2 interprem





Kat padang ni pun tak dak orang lain suma anak aku dan anak2 menakan aku

Yang tengah tu, Chik adik ayah aku. satu2nya adik pompuan yang masih ada



HANI ni actually lebih cantik kat luar daripada kat dalam gambar

Selamat Pengantin Baru SURAYA HANI & ARIQ

Yang ni pun tak dak orang lain, balik2 muka adik beradik aku gak


Yang ni tak dak orang lain suma sepupu sepipit. Tuan rumah yang berbaju pink ni Makndak dan Paklang

Ikmal dan Abang Rainnya

Sebelum balik sempat lagi tengok album pengantin

Balik kenduri kami lepak kat zoo Taiping. Mulanya nak masuk zoo, tapi tengok kaunter dah nak tutup, so, kami lepak ja kat luar. Tiket plak mahai giler tu, berdouble2 tu beb musim cuti sekolah. Bek p makan pun kenyang..

Rambut Irfan panjang

Rambut Irfan dah panjang sangat. sian aku tengok, kadang2 gatal kepala dia dok garu2. ritu aku dah pergi nak potong rambut dia, tapi kedai tu tutup. tengok la esok ka lusa ka kita p ok.

Balik dari umah mengasuh, aku tengok depa ikat rambut dia. nampak sangat la panjangnya rambut anak aku tu



Wednesday, December 24, 2008

Yang ni model uniform baru ke pejabat. Hubby dan 3 orang member promotion pakai dulu, nanti sapa nak booking leh jumpak member dia. kain dia cantik gak. lembut. Sehelai dalam RM55 hingga RM60. leh buat baju family ni.





Malam ni Abang tidur awal. adik boring la.. nak jugak main kat tempat abang tidoq


Abang tetap tak bangun adik...

Monday, December 22, 2008

Diary 21 Disember 2008

Aku tengah lepak2 sementara nak pergi klinik, tiba2 ustaz (Bos lama aku) dengan Kak Mas mai umah. Dahla umah berselerak.. tak tahannnn. terpaksa la tebalkan muka. hehehe.. Sempat jugakla depa makan nasik dengan lauk simple aku dan laksa yang aku buat. nasibla.. mai umah tak bagitau.. makanla apa yang ada.. tapi bertambah gak la nasiknyer.. ok la tu..

Laksa sebelum

Laksa selepas


LUBNA ADAWIYAH

Anak ustaz yang bongsu.. so cute.. ABROR HANIFF QARMAWI.. mawi tu..

Klinik

Semalam appointment Irfan untuk imunisasi yang ke 1 tahun. jeng jeng jeng kejap lagi nak kena cucuk..

aik, anak mama baik.. kena cucuk nangis sikit jer. pastu senyum... good boy..!!

tak nampak punnn. jauh dari perut ni...

Diary 19 Disember 2008


Kenapa masuk dalam bakul nak oii


Irfan cedera di pipi. kena simen kat bilik mandi kat umah pengasuh. Biasala, anak aku lasak

Friday, December 19, 2008

Tribute Untuk Ba

Entry kali ni tribute aku untuk Arwah Ba sempena hari lahirnya yang bakal menjelang 23 Disember 2008 ni. Kalau Ba masih ada pastinya dia akan menyambut hari lahirnya yang ke 85 tahun bersama dengan keriuhan anak, cucu dan cicit yang semakin bertambah. Apapun aku tetap tak pernah jemu untuk mendoakan semoga rohnya dicucuri rahmat. Al-fatihah..

Ayah..
Belumpun ada satu hari yang berlalu
Tanpaku mengenangmu
Terkilan hati ini menerima hakikat
Kau tak berkesempatan menyaksikan hasil perjuanganku
Percayalah ayah selagi hidup ini
Nasib ibu tidak akan dipersiakan
Kami rindu ayah..
Seringku tanya mana tujuan
Namun hampa jawapannya
Begitu pun masa tiada mengizinkan
Perginya tinggalkan semua
Perjuangan diperjuangkan
Demi tuhan dia rela
Menghitung hari-hari mengenangkan kembali
Perginya bertemu Ilahi bilakah pasti
Ayah..
Demi tuhan kubersyukur
Petunjuknya menyedarkan kita
Meskipun dosa tiap hari ku pinta agar bersih semuanya
Penderitaan dan perjuangan
Jasamu tetapku kenang
Suatu yang sedih bergumpal di hati
Tiada mampu ku beri
Hanya doa terukir setulusnya murni
Ku pinta padamu ilahi
setiap hari
“petikan dari.. lirik lagu ‘AYAH – AISHAH”



Kelantan - Kenduri Zubir

Aidilfitri 1997


Kat Kompleks Tabung Haji Tahun 2004. Masa ni hantar Mak, Diah dan Kak Yati ke Tanah Suci



Kat Tasik Banding on the way pergi kenduri Zubir

Masa ni Family aku buat gathering menyatukan semua generasi dari yang pertama sampai yang ke berapa ntah, aku pun tak pasti. acara ni berlangsung kat Sekolah Rendah Bukit Gantang, Taiping tempat asal Tok dan Tokwan aku, Parents ayah aku. Ni Acara bowling buah kelapa. Ayah aku dapat tempat ke 3. Boleh tahan orang tua ni.. Masa ni dia masih agak sihat jugak lagi

yang ada kat sini suma adik beradik

Dr Azizan, pengasas produk2 keluaran Era Edar Marketing - anak menakan pupu ayah aku kot. ntah, aku pun tak sure dia punya pangkat dengan ayah aku. Salah satu pihak yang sponsor untuk majlis gathering ni di samping tujuan promosi.


Masih lagi di Acara Gathering
Masa ni Aku sefamily dan Kak aku bawak Ikmal ronda2 kat Zoo Taiping tahun 2004

Masa ni bawak Aiman dan Adam pusing Penang, Tokwan nak belanja.. Ayah aku memang sorang yang paling sayang pada cucu2 dia. Kalau dia ada duit dia tak pernah kedekut untuk ditaburkan pada cucu2 dia, dan yang penting dia kaki berjalan makan angin..

Bawak budak2 tu naik Feri

Lepak kat Tanjung Bungah

Bersama Paksu, adik Ba, masa kenduri aku 7/9/2002

Masa ni kami Bawak Mak dan Ba lepak KL umah abang2 aku. Ni kat umah Abang Zaki. Abang aku yang nombor 2.

Ni time dia balik dari kedai. Pagi2 dia akan start keta, p lepak2 minum teh dengan Kawan2 dia, lebih kurang dalam pukul 10,11 baru dia akan balik. duduk kat luar, lepak, sampai dekat zohor baru dia masuk.

BA DALAM KENANGAN..

23/12/1923 - 17/08/2007